:include data='blog' name='google-analytics'/>

Saturday, August 20, 2016

***လက္ဖက္သုတ္ထဲမွ က်န္းမာေရးဆိုးဝါးစြာထိိခိုက္ေစမည့္ ပဲၾကမ္းေၾကာ္အႏၱရာယ္ ႏွင့္ လက္ေတြ႕စမ္းသပ္ခ်က္***















ေန႔စဥ္သတင္းထူးမ်ား added 4 new photos — with Mawin Ngwe.
17 hrs
***လက္ဖက္သုတ္ထဲမွ က်န္းမာေရးဆိုးဝါးစြာထိိခိုက္ေစမည့္
====================================
ပဲၾကမ္းေၾကာ္အႏၱရာယ္ ႏွင့္ လက္ေတြ႕စမ္းသပ္ခ်က္*** (ဖတ္ၾကည့္ပါ။)
========...===========================
ျမန္မာႏိုင္ငံသားမွန္ရင္ လက္ဖက္္သုတ္မႀကိဳက္တဲ့သူ မရိွသေလာက္ ရွားပါလိမ့္မယ္။
ကၽြန္ေတာ္တို႔အိမ္မွာလည္း လက္ဖက္နဲ႔ ပဲၾကမ္းေၾကာ္ မျပတ္သေလာက္ကို
ဝယ္ၿပီးထားတတ္ပါတယ္။
ဟိုတစ္ေလာက FB ေပၚမွာ တစ္ခ်ိဳ႕ဆိုင္က အီၾကာေကြးေတြနဲ႔၊ လက္ဖက္နဲ႔စားတဲ့
ပဲၾကမ္းေၾကာ္ေတြကို ေရရွည္ၾကြတ္ရြေစဖို႔ ေရသန္႔ဘူးခြံေတြထည့္ေၾကာ္တယ္
ဆိုတာ ဖတ္လုိက္ရေပမဲ့ အမႈမဲ့ အမွတ္မဲ့ ေနၿပီး လက္ဖက္သုတ္ကို ႏွစ္သက္စြာ
ဆက္ၿပီး စားေနခဲ့ပါတယ္။
ဒီေန႔ မနက္စာ ကၽြန္ေတာ့အိမ္မွာဝယ္ထားတဲ့ လက္ဖက္နဲ႔ပဲၾကမ္းေၾကာ္ေတြကို
ထမင္းေၾကာ္နဲ႔စားဖို႔လုပ္ေတာ့ လက္္ဖက္ကမ်က္စိမွိတ္ရေလာက္ေအာင္ကို
အခ်ဥ္မႈန္႔ေတြနဲ႔နယ္ထားလို႔ ခ်ဥ္စုတ္ေနၿပီး၊ ပဲၾကမ္းေၾကာ္ကလည္း မတရားကို
ၾကြတ္ရြေနလို႔ မစားေတာ့ဘဲေဘးဖယ္ထားၿပီး၊ FB ထဲမွာေရးထားတဲ့အေၾကာင္း
ကိုသတိရမိတယ္။ ဒါေၾကာင့္ စိတ္ကူးတစ္ခုရလာၿပီး လက္ေတြ႕စမ္းသပ္ခ်က္တစ္ခု
လုပ္ၾကည့္ဖို႔စဥ္းစားလိုက္တယ္။

အဲဒါကေတာ့…… ၾကြတ္ရြေနတဲ႔ ပဲၾကမ္းေၾကာ္ ႏွစ္ဇြန္းေလာက္ကို အိုးငယ္ေလး
တစ္လံုးထဲထည့္ၿပီး ေရနည္းနည္းထည့္ကာ မီးေပၚတင္ၿပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္
တင္လိုက္တယ္။ ဆူလာေတာ့ ခဏအေအးခံၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ၁၅-၂၀ မိနစ္ေလာက္
ထည့္ၿပီး ျပန္ထုတ္ၾကည့္လိုက္ေတာ့၊ ထင္ထားတဲ့အတိုင္း ပလပ္စတစ္အခ်ပ္လုိက္ နဲ႔
ပဲေၾကာ္ျပဳတ္ရည္အနည္းငယ္ကို ဓါတ္ပံုမွာပါတဲ့အတိုင္းေတြ႕လိုက္ရပါေတာ့တယ္။
အဲဒီေတာ့့ ေသခ်ာတာက ပဲၾကမ္းေၾကာ္ေတြအားလံုးနီးပါး ၾကာရွည္ၾကြတ္ရြေစဖို႔
ေရသန္႔ဘူးခြံေတြထည့္ေၾကာ္တယ္ဆိုတာပါဘဲ။ ဒါေတြကို စားမိေနတဲ့
ကၽြန္ေတာ္တို႔ေတြရဲ႕အစာအိမ္ထဲမွာ ပလပ္စတစ္ေတြဘယ္ေလာက္မ်ား
ေနၿပီလဲ……… ဒီိ ပလပ္စတစ္ေတြကေရာ ၾကာလာရင္ လူေတြကို ဘယ္လို
က်န္းမာေရးအႏၱရာယ္ဆိုးေတြျဖစ္ေပၚေစမလဲ……… ဆိုတာေတြကို
ဘယ္သူမွ အတိအက်မသိႏိုင္ၾကပါဘူး။
ဒါေၾကာင့္ လက္ဖက္သုတ္ကို လံုးဝမျဖတ္ႏိုင္ရင္ေတာင္၊ ေလွ်ာ့စားတာတို႔၊
ၾကာမွစားတာတို႔ လုပ္သင့္တယ္လုိ႔ အားလံုးကို အႀကံျပဳလိုပါတယ္ခင္ဗ်ား…………
***(ဆႏၵရိွလွ်င္ လြတ္လပ္စြာ share ႏိုင္ၾကပါတယ္)***
credit - U Phey Seyn

No comments:

Post a Comment