:include data='blog' name='google-analytics'/>

Sunday, June 19, 2016

ယိုုးဒယား အသားလုုံးေျကာ္ ေမြွးေမြွးေလး

... — with Betty Yak.

ယိုုးဒယား အသားလုုံးေျကာ္ ေမြွးေမြွးေလး

အသားလုုံးထဲမွာ နံနံပင္ ျကက္သြန္ျမိတ္၊ ေဆာ့ အခ်ိဳနဲ ့သံပုုရာရည္တိုု ့ထည့္ထားတာေျကာင့္ စားလိုုက္တာနဲ ့အနံ သင္းသင္းေလးနဲ ့စားလိုု ့အရမ္းေကာင္းပါတယ္။ လုုပ္ရတာလဲလြယ္တယ္ စားလိုု့လဲေကာင္းတာမိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား...
၁။ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ၀က္သား (သိုု ့) ျကက္သား - ၁ ေပါင္ (သိုု ့)၂၅ က်ပ္သား
၂။ ေပါင္မုုန္ ့ေျခာက္ (သိုု ့)မုုန္ ့ကြ်ပ္ေျခာက္ (bread crumbs) - ခြက္ တ ၀က္
၃။ ျကက္သြန္ျမိတ္ - ၂ ပင္ (အစိမ္းေ၇ာင္အပိုုင္းကိုု ပါးပါးလီွးထားပါ။)
၄။ နံ နံပင္- ၄ ပင္ (ပါးပါးလွီးထားပါ။)
၅။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၁ တက္ (သိုု ့) ၂ တက္ (ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။)
၆။ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ ဇြန္း (အငံျကိုုက္လွ်င္ ၃ ဇြန္းထည့္ပါ။)
၇။ ျကက္ဥ - ၁လုုံး (အကာကိုုပဲယူပါ။)
၈။ သံပုုရာသီး - ၁ စိတ္
၉။ နံနံပင္အေစ့အမွဳန္ ့( ground coriander seeds) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း (မရွိလွ်င္ ငရုုတ္ေကာင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္ ကိုု အစားထိုုး သုုံးျပဳနိုုင္သည္။)
၁၀။ ယိုုးဒယား ငရုုတ္သီးဖတ္ပါေသာ အခ်ိဳေဆာ့ (ျကက္ဆီထမင္းတြင္ပါတဲ ့ေဆာ့) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၁။ ေျကာ္ရန္ ဆီ

( ၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ဥ အကာကိုု ခေလာက္ထားပါ။
၂။ ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ားကိုု ဇလုုံတခုုထဲတြင္ ထည့္ရ်္နယ္ပါ။
၃။ ဆီပူပူထဲတြင္ အသားလုုံးေလးမ်ားထည့္ေျကာ္ပါ။
၄။ အသားလုုံးမ်ား ေရြွ၀ါေ၇ာင္သန္းလာလွ်င္ ဆီစစ္ရ်္ ေဆာ့နဲ ့တြဲျပီး သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
 

No comments:

Post a Comment