:include data='blog' name='google-analytics'/>

Wednesday, June 15, 2016

ပတ္ျကက္ဥ ဘိန္းမုုန္ ့

Ei San's Homemade Inspiration's photo.Ei San's Homemade Inspiration added 2 new photos.ေထာပတ္ျကက္ဥ ဘိန္းမုုန္ ့ပူပူေမြွးေမြွးေလး ( အခ်ပ္ အျကီး ၃ ခ်ပ္စာ)ဘိန္း...မုုန္ ့ကိုု ဆန္နဲ့ ဂ်ံဳနဲ ့၂ မ်ိဳး ၇ွိတဲ့အထဲက  ဆန္နဲ့လုုပ္တဲ ့ဘိန္းမုုန္ ့ကိုုျပဳလုုပ္ထားတာပါ။ ဘိန္းမုုန္ ့ကိုု yeast နဲ ့လုုပ္တာ အခ်ိန္ျကာတာမိုု ့ yeast နဲ့မဟုုတ္ပဲ စားေဆာ္ဒါနဲ့ ရွာလကာရည္ကိုု အသုုံးျပဳျပီး ဆန္ကိုုအခ်ဥ္ေဖာက္ထားတာပါ။ ရွာလကာရည္နဲ ့အခ်ဥ္ေဖာက္တဲ ့နည္းကိုု ေတာ့ နိုုင္ငံျခားမုုန့္ေတြလုုပ္တဲ ့နည္းက

ရခဲ့တာပါ။ ခ်က္ခ်င္းလဲ လုုပ္စားလိုု ့ရျပီး ေထာပတ္အနံ ့ေလးေမြွးေမြွးေလးနဲ ့မိုု ့အခ်ိန္ကုုန္သက္သာျပီး အ၇မ္းစားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့နည္းပါ။ လုုပ္နည္းကလဲ လြယ္ကူလိုု ့လုုပ္စားျကည့္ေနာ္။



ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆန္မွဳန္ ့- ၁ ခြက္
၂။ ျကက္ဥ - ၁ လုုံး
၃။ ေထာပတ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
၄။ ေညာင္ေစးက်ေအာင္က်ိဳထားေသာ ထန္းလ်က္ရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္း
၅။ ခပ္ေႏြးေႏြးေရ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း (သိုု ့) ခြက္ တ ၀က္
၆။ ရွာလကာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၇။ ေဆာ္ဒါ (baking soda) - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၈။ ပါးပါးလွီးထားေသာ အုုံးသီးဖတ္ - အနည္းငယ္
၉။ အခြံခြ်တ္ထားေသာ ေျမပဲေလွာ္ - အနည္းငယ္
၁၀။ ဘိန္းေစ့ - အနည္းငယ္
၁၁။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ
( ၁ ခြက္ = 240ml = ၇ိုုး၇ိုုးေကာ္ဖီခြက္ ၁ ခြက္ = ထမင္းစားဇြန္း ၁၆ ဇြန္း)
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္ဥကိုု ခေလာက္ထားပါ။ ဆန္မွဳန္ ့၊ဆား ႏွင့္ ေဆာ္ဒါ မွုုန္ ့တိုု ့ကိုု ဇလုုံတခုုထဲထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။
၂။ ဆန္မွုုန္ ့ထဲကိုု ရွာလကာရည္ထည့္ရ်္ သမေအာင္နယ္ပါ။ (ရွာလကာရည္ကိုု အနွံ ့ဆမ္းရ်္ ထည့္ပါ။ မုုန္ ့အခ်ဥ္ေပါက္ရာမွာ အလြန္အသုုံး၀င္ပါတယ္။)
၃။ ျပီးလွ်င္ ခပ္ေႏြးေနြးေရကိုု ထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ (မုုန္ ့သားမ်ား အခ်ဥ္ေပါက္လာတဲ့ အျမွဳပ္ကေလးမ်ားျဖစ္လာပါလိမ့္မည္။)
၄။ ေနာက္ဆုုံးမွ ခေလာက္ထားေသာ ျကက္ဥနွင့္ ထန္းလ်က္ရည္တို ့ကိုုထည့္ရ်္ သမေအာင္လုုပ္ပါ။ မုုန္ ့အနွစ္ရပါျပီ။
၅။ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုုး အေသးဆုုံးကိုု အသုုံးျပဳပါ။ ဒယ္အိုုးထဲကိုု ေထာပတ္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း ထည့္ရ်္ ေထာပတ္ပူလာလွ်င္ မုုန္ ့အႏွစ္ကိုု ေယာက္ခ်ိဳဇြန္း ျဖင့္ ၁ ဇြန္း ခပ္ရ်္ ထည့္ပါ။ မီးကိုု ေအးေအးထားရ်္ မုုန္ ့ျပဳလုုပ္ပါ။ မုုန္ ့အနွစ္အေပၚကိုု ဘိန္းေစ့ အ၇င္ျဖဴး ၊ ျပီးလွ်င္ ေျမပဲနွင့္ အုုံးသီးဖတ္ကိုု ျဖဴးရ်္ အဖုုံး အုုပ္ထားပါ။
၆။ ေဘးသားမ်ား ျကြပ္လာျပီး ေအာက္ဖက္ မုုန္ ့သား က်က္လွ်င္ ေနာက္တဖက္ကိုုလွန္ရ်္ ၁ မိနစ္ခန္ ့ထားပါ။
၇။ ေထာပတ္အနံ ့ေမြွးေမြွးနဲ ့အလြန္စားလိုု ့ေကာင္းတဲ ့ဘိန္းမုုန္ ့ပူပူေလးကိုု သုုံးေဆာင္နုုိင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment