:include data='blog' name='google-analytics'/>

Tuesday, June 7, 2016

ဧရာဝတီတိုင္းမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း

Sai Arkar to Greenland Myanmar
ဧရာဝတီတိုင္းမုန္႔ဟင္းခါး ခ်က္နည္း တြင္ လိႈ့ဝွက္ခ်က္ ႏွစ္ ခု႐ွိတယ္
(၁)ကုလားပဲျပဳတ္သည့္အခါ ဆီ နႏြင္းမု႔န္႔ ဂ်င္း ေထာင္းၿပီးထည့္ပါ ဆားလုံးဝမထည့္ရ
ပဲႏူးသည့္အခ...ါတြင္ ဆားထည့္ပါ
ပဲနံ့မရေတာ့ပါ ဆိမ့္သည့္အရသာ ျဖစ္ပါလိမ့္မည္
(၂)ငါးျပဳတ္လ်ွင္ စပါးလင္ အရင္းပိုင္းမ်ားေထာင္းၿပီးအိုး၏ေအာက္မွာထားၿပီး ငါးကိုတင္ပါ ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီး အပြေျခက္ ၃ .ေတာင့္ထန္းလ်က္ညိဳ ၂ ခဲထည့္ကာျပဳတ္ပါ
ငါးမ်ားႏူးလာရင္ဆယ္၍ အေအးခံ ပါ ငါးျပဳတ္ရည္ကိုစကာႏွင့္စစ္ၿပီးျပန္တည္ထားပါ
ၾကက္ သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း ေထာင္းကာဆီသတ္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မုန္႔နႏြင္းမုန္႔တည့္ကာအနံေမြးလာရင္ငါးျပဳတ္ႏွြင္ထားတာတည့္လိုက္ပါ ငါးဆီသတ္ရင္ ေျခာက္မသြားေစရပါ ငါးေၾကာ္လိုမျဖစ္ေစရ
အေရာင္ညီလာလ်ွင္ငါးဆီသတ္ထဲသို႔..ငါးျပဳတ္ေရအနည္းငယ္ထည့္ရမယ္
ငါးေမွြ အိအိေလးျဖစ္ပါေစ အဲတာက အဓိက

ၿပီးရင္ငါးဆီသတ္ထားတာကို ငါးျပဳတ္ေရအိုးထဲသို႔ထည့္ေပးလိုက္ဟင္းရည္ဆူလာရင္ ဆန္ေလွာ္မုန္႔ ေရက်ဳက်ဲေဖ်ာ္ထည့္ေပးေနာ္ .ၾကန္သြန္နီဥ င႐ုတ္ေကာင္း မုန္႔ခတ္ေပးပါက အရသာ ႐ွိလြန္းေသာ ငပုေတာ မုန္႔ဟင္းခါး ကို မိသားစု ေပ်ာ္ရြင္စြာသုံးေဆာင္ႏိုင္ၾကပါေစ။Credit စားၾကမယ္ ခ်က္ၾကမယ္။

No comments:

Post a Comment