- Ei San's Homemade Inspiration with Thinmyat Mon and A K Phyo Lay.ျကက္သားကိုု ပ်ားရည္နဲ ့ျပဳတ္ျပီးမွ ျပန္ေျကာ္ထားတဲ ့ျကက္ေျကာ္
ဒီလိုုမ်ိဳး ေျကာ္ထားတဲ ့ျကက္ေျကာ္ကိုု ဆိုုင္တဆိုုင္မွာ စားဖူးတာပါ။ စားေကာင္းလိုု ့ဘယ္လိုုလုုပ္တာလဲ ...ေမးေတာ့ ပ်ားရည္နဲ ့ျပဳတ္ျပီးမွ ျပန္ေျကာ္ထားတာတဲ ့။ အတြင္းက အသားကအိအိေလး အျပင္က အ၇ည္ခြံျကြပ္ျကြပ္ေလးနဲ ့အ၇မ္းစားေကာင္းပါတယ္။ ပ်ားရည္နဲ ့ငံျပာရည္ကိုု အသုုံးျပဳထားလိုု ့ေမြွးေနပါတယ္။ ပါ၀င္တဲ ့ပစၥည္းေတာ့ နည္းေပမယ့္ အခ်ိန္နည္းနည္းေတာ့ ေပးရပါတယ္။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ျကက္ေပါင္ - ၅၀ သား (သိုု ့) ၂ ေပါင္
၂။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၄ တက္
၃။ ပ်ားရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၄။ ယိုုးဒယားငံျပာရည္ (သုုိ ့) ျမန္မာငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၅။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၆။ ေျကာ္ရန္ ဆီ
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သားမ်ားကိုု ေရေဆးျပီး ျကက္သြန္ျဖဴမ်ားကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။
၂။ သန္ ့စင္ထားေသာ ျကက္သားမ်ားကိုု ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ျကက္သားမွဳန္ ့၊ ငံျပာရည္၊ ပ်ားရည္တိုု ့ျဖင့္ နယ္ျပီး အနည္းဆုုံး ၃၀ မိနစ္ခန္ ့နွပ္ထားပါ။
၃။ နွပ္ျပီးသား ျကက္သားမ်ားကိုု မကပ္ေသာအိုုးထဲတြင္ ထည့္ရ်္ ေရကိုု ျကက္သားျမဳပ္၇ုုံထည့္ျပီး ေရခမ္းျပဳတ္ပါ။
၄။ ေရခမ္းျပဳတ္ထားေသာ ျကက္သားမ်ားကိုု အ၇မ္းပူေနေသာ ဆီအိုုးထဲ ထည့္ေျကာ္ပါ။ (ခနပဲေျကာ္စ၇ာလိုုတာပါ။ အသားေတြက က်က္ျပီးသားမိုု့ ပါ။) အေ၇ာင္နီလာလွ်င္ ေနာက္တဖက္လွန္ပါ။
၅။ ထိုု ့ေနာက္ ဆီစစ္ရ်္ ထမင္းပူပူေလးကိုု ထိုုဆီ ဆမ္း ဆားျဖဴးျပီး သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
(ျကက္သားျပဳတ္ျပီး အိုုးထဲတြင္ အနွစ္ေလးမ်ားက်န္ခဲ့တာကိုု ေရနဲ ့ေကာ္မွဳန္ ့နဲ ့ေဖ်ာ္ျပီး မီးဖိုုေပၚျပန္တင္၊ ေဆာ့လုုပ္ျပီး ျကက္သားေပၚတင္ဆမ္းရ်္လဲ သုုံးေဆာင္နိုုင္ပါသည္။)
(ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon= 15 ml) (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
Thursday, June 23, 2016
ျကက္သားကိုု ပ်ားရည္နဲ ့ျပဳတ္ျပီးမွ ျပန္ေျကာ္ထားတဲ ့ျကက္ေျကာ္
Labels:
ခ်က္နည္း
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment