:include data='blog' name='google-analytics'/>

Saturday, June 11, 2016

ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါး (အုိးဘဲဥ)

  • Wutyee Food House

    'Wutyee Gourmet Foods'' (Episode-35)
    --------------------------------------
    ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါး (အုိးဘဲဥ)
    --------------------------------------
    Wutyee Gourmet... Foods ဟင္းခ်က္အစီအစဥ္ Season-2, episode 35 ကုိ ဇြန္လ ၁၂ ရက္ေန႔၊ တနဂၤေႏြေန႔ ညေန ၅နာရီခြဲမွ ၆နာရီ ျပသေပးသြားမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
    ထုတ္လႊင္႔မည္႔ရက္ - ဇြန္လ ၁၂ရက္ေန႔
    ထုတ္လႊင္႔မည္႔ အခ်ိန္ - တနဂၤေႏြေန႔၊ ညေန ၅:၃၀- ၆:၀၀
    ထုတ္လႊင္႔မည္႔ channel - Skynet MNTV
    --------------------------------------
    ------------------------------------------
    ရန္ကုန္ မုန္႔ဟင္းခါး (အုိးဘဲဥ)
    --------------------------------------
    ရန္ကုန္ မုန္႔ဟင္းခါးအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
    ၁။ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ – ၁ပိသာ
    ၂။ ငါးခူး – ၄၀ က်ပ္သား (ငံျပာရည္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔၊ စပါးလင္ ေရနည္းနည္းျဖင္႔ ျပဳတ္ျပီ အသားထြင္ထားေပးပါ)
    ၃။ ငေပ်ာအူ – ၁အူ (အရင္႔မ်ားဖယ္ျပီ အနုမ်ားကို ပါးပါးလီွးျပီလွ်င္ ဆႏြင္း(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)ထည္႔ကာ ေရေရာ စိမ္ထားေပးပါ)
    မွတ္ခ်က္ ။ ။ ဆႏြင္းစိမ္ျခင္းမွာ ငေပ်ာအူမ်ား မမဲသြားရန္ျဖစ္သည္။
    ၄။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ – ၁၀၀ ဂရမ္ (ေရျဖင္႔ ေဖ်ာ္ထားေပးပါ)
    ၅။ ကုလားပဲ – ၁၀က်ပ္သား (နူးအိေအာင္ ေရျဖင္႔ျပဳတ္ထားျပီ blenderျဖင္႔ ၾကိတ္ထားေပးပါ)
    မွတ္ခ်က္ ။ ။ ကုလားပဲျပဳတ္ရည္ အခ်ဳိရည္မ်ားကို မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ထဲ ထည္႔ရန္ သိမ္းထားပါ။
    ၄။ နံနံပင္၊ ပဲသီး၊ ပူစီနံ – ၁စည္း (ပါးပါးလွီးထားပါ)
    ၅။ ပဲေၾကာ္
    ၆။ ဘဲဥ – ၁၀လံုး (က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားေပးပါ)
    ရ။ ၾကက္သြန္နီ – ၂၀လံုး (အခြံခြာထားေပးပါ)
    --------------------------------------
    ဆီသပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
    ၁။ ၾကက္သြန္နီ – ၂၀က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
    ၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၁၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
    ၃။ ဂ်င္း – ၅က်ပ္သား (ေထာင္းထားပါ)
    ၄။ စပါးလင္ – ၃ပင္ (နွုတ္နွုတ္စဥ္းထားပါ)
    ၅။ ဆီ – ၁၀က်ပ္သား
    ၆။ ငရုတ္ပြနီ – ၅ေထာင္႔ (ေထာင္းျပီ ၾကိတ္ထားကာ ငရုတ္သီးနွစ္ယူပါ)
    ရ။ ဆႏြင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
    ၈။ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း အေမာက္
    --------------------------------------
    ျပင္ဆင္နည္း
    ၁။ ငါးခူးကို ငံျပာရည္(လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တ၀က္)၊ ဆႏြင္းမွုန္႔(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု၁ပံု)၊ စပါးလင္(၁ပင္)ကို ခ်ည္ျပီ ျပဳတ္ေပးထားပါ။
    ၂။ ျပီးလွ်င္ ျပဳတ္ျပီသား ငါးခူးကို အသားႏြင္းေပးပါ။
    ၃။ ရလာေသာ ငါးခူးအရုိးမ်ားကို စပါးလင္(ပါးပါးလွီးထားေသာ စပါးလင္မ်ားျဖင္႔ ေရာျပဳတ္ေပးပါ။ ျပီမွ အရုိးျပဳတ္ေရမ်ားကို စစ္ယူထားျပီ ဖယ္ထားေပးပါ။
    --------------------------------------
    ခ်က္ျပဳတ္နည္း
    ၁။ ဒယ္အိုးထဲသုိ႔ ဆီထည္႔ျပီ ဆီပူလာလွ်င္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ၊ စပါးလင္၊ ဂ်င္းတုိ႔ကို အရင္ ဆီသပ္ေပးပါ။
    ၂။ ေနာက္မွ ငရုတ္သီးအနွစ္၊ ဆႏြင္းမွုန္႔တို႔ကို ထည္႔ေရာေမႊလိုက္ပါ။
    ၃။ ျပီေနာက္ ငါးအသားမ်ားထည္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)စာ ထည္႔ေမႊလိုက္ပါ။
    ၄။ အရသာအေပါ႔အငံ႔အတြက္ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ ၾကက္သားမွုန္႔ (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း) ထည္႔ေပးပါ။
    --------------------------------------
    မုန္႔ဟင္းခါး စခ်က္ပါေတာ႔မည္
    ၅။ ငါးဆီသပ္ျပီလွ်င္ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ရန္ ဒယ္အုိးၾကီး တစ္ခုထဲသို႔ (ငါးဆီသပ္၊ ပဲျပဳတ္ရည္၊ ငါးအရိုးျပဳတ္ရည္မ်ား၊ ေရ(၂လီတာ)၊ စပါးလင္(၂ပင္ ခ်ည္ျပီသား))တုိ႔ကို ထည္႔ကာ ေရာေမႊလိုက္ပါ။
    ၆။ ျပီလွ်င္ ေရျဖင္႔ေဖ်ာ္ထားေသာ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔၊ blender နဲ႔ၾကိတ္ထားေသာ ပဲမ်ားကို ထည္႔ျပီ ေရာေမႊေပးပါ။
    ရ။ ထုိ႔ေနာက္ ဆူေအာင္ တည္ထားျပီမွ အေပါ႔အငံ႔အတြက္ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငံျပာရည္(၁ခြက္)၊ ဆား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)၊ သၾကား(စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)တုိ႔ကို ထည္႔ေပးပါ။
    ၈။ ဆန္ေလွာ္မွုန္႔ ပြလာမွ ငေပ်ာအူမ်ား ထည္႔ေပးပါ။
    ၉။ ငေပ်ာအူႏူျပီဆုိလွ်င္ ျပဳတ္ထားေသာ ဘဲဥမ်ား နွင္႔ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔(စားပြဲတင္ဇြန္း တ၀က္) ျဖဴးေပးပါ။
    ၁၀။ က်က္ခါနီးမွ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို အလံုးလိုက္ ထည္႔လိုက္ပါ။
    ၉။ ၾကက္သြန္နီမ်ား နူသြားလွ်င္ မီးပိတ္ထားျပီ ပန္းကန္တစ္ခုထဲ မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ ၁၀က်ပ္သား၊ နံနံပင္၊ ပဲေၾကာ္မ်ားျဖင္႔ ျပင္ဆင္ထားပါ။
    ၁၀။ မုန္႔ဟင္းခါးရည္မ်ားထည္႔ျပီ အုိးဘဲဥ ရန္ကုန္မုန္႔ဟင္းခါးကို အရသာရွိစြာ သံုးေဆာင္နုိင္ပါျပီ…..
    --------------------------------------
    Wutyee Food House

No comments:

Post a Comment