:include data='blog' name='google-analytics'/>

Friday, June 17, 2016

ဝက္သားေကာက္ညႇင္းခ်က္

ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား with Nw Ae.
ဝက္သားေကာက္ညႇင္းခ်က္
••••••••••••••••••••••••••
ေကာက္ညႇင္းဆန္...........၂ဗူး
ဝက္သား(သုံးထပ္).........၅၀က်ပ္သား...
ဝက္အူေခ်ာင္း...............၁၀က်ပ္သား
ေရႊပုစြန္အခ်ိဳေျခာက္.......၂ဇြန္း
ဆား၊သၾကား................အနည္းငယ္စီ
နာနတ္ပြင့္...................၂ပြင့္
ခ်င္းေသးေသး..............၁တက္
ၾကက္သြန္ျဖဴ................၃တက္
ၾကက္သြန္နီ.................၂လုံး
ၾကာညိဳ႕(အေနာက္ရည္)..အနည္းငယ္
ပဲငံျပာရည္ အၾကည္.......အနည္းငယ္

ေကာက္ညႇင္းဆန္ ကိုမခ်က္မီအနည္းဆုံး(၃)နာရီခန္႔
ႀကိဳတင္ေရေဆးၿပီးေရစိမ္ထားပါ။
သုံးထပ္သားကိုအေနေတာ္တုံၿပီးဆား၊သၾကား၊ပဲငံျပာရည္အၾကည္၊အေနာက္ရည္အနည္းငယ္တို႔ျဖင့္အရသာနယ္ၿပီးနာရီဝက္ခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
ခ်င္း(၁)တက္ႏွင့္ေလွာ္ထားေသာနာနတ္ပြင့္ကိုဓားျပား႐ိုက္ထည့္ၿပီးသုံးပုံတစ္ပုံခန္႔က်က္ေအာင္ျပဳတ္ပါ။
ေမႊးေနေအာင္ေလွာ္ထားေသာသစ္ၾကမ္းပိုးေခါက္ႏွင္႔့နာနတ္ပြင့္ကိုဆီအနည္းငယ္ျဖင့္ေမႊးေနေအာင္ဆီသတ္ပါ။
အနံ႔ေမႊးလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီႏွင့္ၾကက္သြန္ျဖဴကိုထည့္ေပါင္းဆီသတ္ပါ။
အနည္းငယ္ေမႊးလာလွ်င္ေရစစ္ထားတဲ့ေကာက္ညႇင္းဆန္ကိုထည့္ၿပီးသစ္သားေယာင္းမေလးျဖင့္ခပ္ဖြဖြေမႊေပးပါ။ၾကာညိဳ႕(အေနာက္ရည္)အနည္းငယ္ျဖင့္အေရာင္ယူေပးပါ။
လွ်ပ္စစ္ထမင္းေပါင္းအိုးထဲေျပာင္းထည့္ၿပီးျပဳတ္ထားတဲ့ဝက္သား၊ပါးပါးလွီးထားေသာဝက္အူေခ်ာင္းႏွင့္ေရႊပုစြန္ေျခာက္တို႔ကိုထည့္ပါ။
ဝက္သားကိုေရက်န္ေအာင္ျပဳတ္ထားရင္ထိုဝက္ျပဳတ္ရည္ကိုပုံမွန္ထမင္းခ်က္လွ်င္ထည့္တဲ့ပမာဏအတိုင္းပဲထည့္ေပးရပါမယ္။ေရခမ္းေအာင္ျပဳတ္ထားရင္ေတာ့ေရကိုအစားထိုးထည့္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
ဆား၊သၾကားအနည္းငယ္ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။
မီးခလုပ္ႏွိပ္ထားပါ။ဆူပြက္လာလွ်င္သစ္သားေယာင္းမေလးျဖင့္တစ္ႀကိမ္ခန္႔သာညင္သာစြာေမႊေပးပါ။
ထမင္းက်က္သြားတဲ့ခလုပ္တက္သြားၿပီဆိုရင္ညက္သာစြာေမႊေပးၿပီးျပဳတ္ထားတဲ့ဆားဘဲဥေလးျဖင့္တြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ။

No comments:

Post a Comment