:include data='blog' name='google-analytics'/>

Wednesday, June 17, 2015

မလိုင္ခဲလုပ္နည္း။

မလိုင္ခဲလုပ္နည္း။
*************
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား။
****************
၁။ႏြားႏိုု႔၁လီတာ။
၂။သံပုရိုသီး၁ျခမ္းအရည္ကိုေရအနည္းငယ္နဲ႔ေရာထားပါ။
၃။သၾကား-ခြက္တဝက္
၄။ႏို႔မႈန္႔-၁ခြက္
၅။ႏြားႏို႔-၁ခြက္
၆။ဖာလာေစ့မႈန္႔-အနည္းငယ္
၇။ေထာပတ္
၈။ျကိတ္စက္(blander)
မလိုင္ခဲလုပ္ရန္။
***********
ႏြားႏို႔ကိုအိုးသန္႔သန္႔တလံုးထဲထည့္ၿပီးဆူေအာင္တည္ပါ။ႏြာႏို႔အိုဆူရင္သံပုရာ(သို့)သံပုယိုသီသံပုယိုသီးရည္ကိုေရအနည္းငယ္ထည့္ၿပီးဆူေနေသာႏြားႏို႔အိုးထဲထည့္ျပီး၂မိနစ္ေလာက္ေမႊၿပီးအဖတ္ေလးေတြျဖစ္ရင္မီးပိတ္လိုက္ၿပီးခဏထားပါ။အဖတ္စစ္ဖို႔ပိတ္ပါးပါးတခုကိုဇကာေပါတင္ၿပီးႏြားႏို႔အဖတ္အိုးေလာင္းထည့္ၿပီေရေအးေအးနဲ႔အနည္းငယ္ေဆးၿပီးပိတ္စအဝကိုခ်ီၿပီးေရစစ္ထားပါ။ေရအျမန္စစ္ေအာင္လက္နဲ႔နည္းနည္းညႇစ္ေပးပါ။အေလးနဲ႔ဖိၿပီးလည္းႏို္ဖတ္အျမန္ေရစစ္ေအာင္လုပ္န္ိုင္ပါတယ္။
ႏို႔ဖတ္ေတြေရစစ္ၿပီးႏြားႏို႔၊သၾကား၊ႏို႔မႈန္႔၊ဖာလာမႈန္႔႔တို႔ကိုBlanderထဲထည့္၍၅မိနစ္ခန့္ေမႊ႔ေပးပါ။ႏို႔ဆီလိုစီးပ်စ္သြားပါကပံုစံခြက္ထဲထည့္၍ေရခဲေသတၱာ(Deep freeze)ထဲထည့့္၍ခဲတဲ့အထိထားၿပီးသံုးေဆာင္ႏိုင္ပါၿပီး။ဒီနည္းကိုေတာ့ညီမideaနဲ႔လုပ္ထားတာပါ။
မလိုင္ခဲလုပ္နည္း၂။
**************
၁။အေပၚမွလုပ္ထားတဲ့ႏို႔ဖတ္
၂။သၾကား-ခြက္တဝက္
၃။ႏို႔မႈန္႔-၁ခြက္
၄။ႏြားႏို႔-၁ခြက္
၅။ဖာလာေစ့မႈန္႔-အနည္းငယ္
အားလံုးကိုေသခ်ာလက္ျဖင့္ေခ်ၿပီး၁၀မိနစ္ခန္႔နယ္ေပးပါ။နယ္ရသက္သာေအာင္ႏို႔ဖတ္တမ်ိဳးထဲကိုအရင္၅မိနစ္ခန္႔စက္နဲ႔ေမႊ႔လိုက္ပါ။ၿပီးရင္သၾကား၊ႏို႔မႈန့္႔၊ႏြားႏို႔၊ဖာလာမႈန္႔တို႔ထည့္၍သၾကားေပ်ာ္သည့္အထိႏွယ္ေပးပါ။ၿပီးေနာက္အလံုးေလးေတြလံုးၿပီးကိတ္ခြက္ထဲထည့္ျပီးသစ္စိမ့့္သီး(သို႔)သလဲသီးတို႔နဲ႔အလွဆင္ပါ။ဒီနည္းရဲ႕မူရင္းpageကChaw Su's food friendsကပါ။သူငယ္ခ်င္းမ်ားသိခ်င္လို႔ထပ္ေရးေပးလိုက္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment