:include data='blog' name='google-analytics'/>

Friday, September 9, 2016

၀က္ပင္စိမ္း


·
ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား with Nonito Yee and 9 others.
ပထမတစ္ခါတင္ဖူးၿပီးပါၿပီ။၀ါသနာရွင္မ်ားအသစ္အတြက္ထပ္မံရည္ရြယ္ပါတယ္။
ထိုင္းလိုေတာ့ဖတ္္ကေဖာင္ေခၚပါတယ္။ထိုင္းႏိူင္ငံရဲ႕
လမ္းေဘးဆိုင္ေလးေတြမွာအျမန္ရႏိူင္ၿပီးထမင္းျဖဴနဲ...႔တြဲ
ဖက္ရႏိူင္သလိုဟင္းပြဲခ်ည္းပဲလဲသီးသန္႔မွာႏိူင္ပါတယ္။

၀က္ပင္စိမ္း
••••••••••••
ဝက္သား...............၁၅က်ပ္သား
ၾကက္သြန္ျဖဴ..........၅တက္
င႐ုတ္�သီးနီ.............၁၀ေတာင့္
ပဲေတာင့္႐ွည္...........၁စည္း
ထိုင္းပင္စိမ္း...........၁စည္း
မိမိ ႏွစ္သက္ရာအသားကိုခပ္ၾကမ္းၾကမ္းစဥ္းထားပါ။
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ႏွင့္ငရုတ္သီးစိမ္းေတာင့္နီ္ကိုမညက္တညက္ေထာင္းပါ
ပဲေတာင့္ရွည္ ကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းလွီးပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာဆီအနည္းငယ္ႏွင့္ေထာင္းထားေသာ
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္င႐ုတ္သီးအေရာကိုဆီသတ္ပါ။
အသားထည့္ပါ။
သၾကား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္႔၊ ခရုဆီ၊ ငါးငံၿပာရည္တိုနဲ႔အရသာသြင္းၿပီးမီးခပ္ၿပင္းၿပင္းမွာပဲသီးကိုေပါင္းထည့္ပါ။
ယိုးဒယာဒပင္စိမ္းၿဖစ္တဲ့ကေဖာင္ရြက္ေလးခပ္မ်ားမ်ား
ထည့္ပါ။(အခုဟင္းပြဲမွာေတာ့အနံ႔ျပင္းတာကိုႀကိဳက္တဲ့အတြက္ဟိုလက္ဖာလို႔ေခၚတဲ့ပင္စိမ္းရြက္ကိုအသုံးျပဳထားပါတယ္)
ပင္စိမ္းရြက္ထည့္ခ်ိန္မွာမီးျပင္းေနဖို႔လိုအပ္ပါတယ္။
မီးရိွန္ေအးပါကပင္စိမ္းရြက္ေတြမည္းသြားတတ္ပါတယ္။
ဟင္္းတစ္မ်ိဳးတည္းနဲ႔စားလို႔ၿဖစ္တဲ့အၿမန္နည္းလမ္းေလးပါ။

No comments:

Post a Comment