:include data='blog' name='google-analytics'/>

Friday, September 9, 2016

ဘဲဥ၊ဆူးပုတ္ေကာက္ညႇင္းလိပ္ႏွင့္ပုစြန္ငါးပိပန္ေထြေဖ်ာ္

ဟင္းခ်က္နည္းမ်ား with Sunsun Maw and 5 others.
သိပ္မၾကာေသးခင္ကတင္ထားတဲ့ပို႔စ္ေလးပါ။
အဲ့ဒီပို႔စ္တင္တုန္းကပုံတစ္ပုံခ်င္းစီနဲ႔တင္ျပသြားတာ
ေၾကာင့္ပို႔စ္တစ္ခုလုံးအေနနဲ႔ျပန္လည္႐ွာေဖြရခက္ေန
တယ္လို႔အၾကံေပးသူေတြအတြက္...ေရာ၊မဖတ္လိုက္ရေသးတဲ့သူေတြအတြက္ပါျပန္လည္
တင္ဆက္လိုက္ပါတယ္။

ဘဲဥ၊ဆူးပုတ္ေကာက္ညႇင္းလိပ္ႏွင့္ပုစြန္ငါးပိပန္ေထြေဖ်ာ္
•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
ဘဲဥ...................၃လုံး
ဆူးပုတ္..............၂စည္း
ၾကက္သြန္နီ..........၁လုံး
ဆား
ဟင္းခတ္မႈန္႔
င႐ုတ္ေကာင္း........အနည္းငယ္စီ
ေကာက္ညႇင္းေပါင္း...လက္တစ္ဆုပ္ခန္႔
ဘဲဥကိုအေၾကာျပတ္သည္အထိေခါက္ပါ။
ဆား၊ဟင္းခတ္မႈန္႔၊င႐ုတ္ေကာင္းတို႔ျဖင့္အရသာသြင္းပါ။
ပါးပါးလွီးထားေသာၾကက္သြန္နီႏွင့္ဆူးပုတ္ရြက္ကိုထည့့္ၿပီးသမေအာင္ေမႊေပးပါ။
ဒယ္အိုးျပားထဲမွာမေပါက္ေစပဲမထူမပါးအဝိုင္းခ်ပ္ေလးရေအာင္ေၾကာ္ပါ။
ေကာက္ညႇင္းေပါင္းကိုဘဲဥဆူးပုတ္ေၾကာ္ရဲ႕အနားတဖက္မွာအနည္းငယ္စီထည့္ၿပီးက်စ္ေနေအာင္လိပ္ပါ။
အေနေတာ္အရြယ္တစ္ခ်ပ္စီရဖို႔ဓားထက္ထက္ႏွင့္လွီးေပးပါ။
ပုစြန္ငါးပိပန္ေထြေဖ်ာ္ေလးျဖင့္တို႔ၿပီးတြဲဖက္သုံးေဆာင္ပါ
ပုစြန္ငါးပိပန္ေထြေဖ်ာ္
•••••••••••••••••••••
ငါးပိ.................၁ဇြန္း
ပုစြန္အေသး......၅ေကာင္ခန္႔
င႐ုတ္သီးစိမ္း ....၅ေတာင့္
ၾကက္သြန္ျဖဴ......၃တက္
သံပုရာရည္........၁ဇြန္း
ထန္းလ်က္.........၁လုံး
ငါးပိကိုဇြန္းေလးမွာကပ္ၿပီးမီးအနည္းငယ္ကင္ေပးပါ။
ပုစြန္ကိုက်က္႐ုံေလးျပဳတ္ထား(သို႔) ဆီပူထိုးထားပါ။
ထန္းလ်က္ကိုပါးပါးလွီးထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ကိုႏြမ္း႐ုံေလးေလွာ္ပါ။
ေလွာ္ထားေသာအေရာႏွင့္ထန္းလ်က္ကိုဦးစြာေထာင္းပါ။ညႇက္သြားၿပီဆိုမွငါးပိထၫ့္ေထာင္းပါ။
ပုစြန္ ေလးေတြကိုဖဲ့ေႁခြထည့္ပါ။
သၾကားသံပုရာရည္၊ငါးငံျပာရည္တို႔ျဖင့္အရသာျဖည့္စြက္ပါ။

No comments:

Post a Comment