:include data='blog' name='google-analytics'/>

Saturday, September 10, 2016

မာလာဟင္း ခ်က္နည္း














Enervon-C Myanmar added 5 new photos.
ဒီတပတ္မွာေတာ့ Enervon-C Fan ေတြအတြက္ အစ္မ ကဲကဲရဲ ႔ မာလာဟင္း ခ်က္နည္းေလးကုိ ေဖာ္ျပေပးလုိက္ပါတယ္ :)
ရာသီဥတု ေအးေအးေလးမွာ သူငယ္ခ်င္းေတြ၊ မိသားစုေတြႏွင့့္ ႏွစ္သက္ရာ... အသား၊ အသီးအ႐ြက္ေတြကို စံုစံုလင္လင္ ထည့္ၿပီး ပူပူစပ္စပ္ မာလာဟင္းေလး လုပ္စားရေအာင္။ ႐ွဴး႐ွဴး႐ွဲ႐ွဲႏွင့္ လုစားရတာ ပိုၿပီးေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္။
Ingredients:
အာလူး၊ ၾကာစြယ္၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း (Broccoli)
ပင္အပ္မႈိ၊ မုန္ညင္းၿဖဴ၊ မုန္ညင္းစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပဲေတာင့္႐ွည္
ေၿပာင္းဖူးအေသး(Baby corn)၊ ခရမ္းသီး၊ ႐ုံပတီသီး
ၾကြက္နား႐ြက္မိႈ၊ တို ့ဖူး/တို ့ဖူးေၿခာက္
ႏွစ္သက္ရာ အသီးအ႐ြက္ေတြ ထည့္ႏိုင္ပါသည္။
ၾကက္သား၊ ၀က္္သား
မာလာေခါက္ဆဲြ (ကန္စြန္းဥႏွင့့္ လုပ္ထားတာ) မခ်က္ခင္ တညသိပ္ ေရစိမ္ထားပါ။
င႐ုတ္သီးေၿခာက္ စားႏိုင္သေလာက္
စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း ဇြန္းေသး၁၀က္
တ႐ုတ္မဆလာ ဇြန္းေသး၁ဇြန္း
စမုန္နက္ ဇြန္းေသး၁ဇြန္း
ကေရေ၀း ၃ ၊ နာနာတ္ပြင့္ ၂ ၊ဖလာေစ့ ၂ ၊သစ္ၾကပိုးေခါက္ ၂
႐ွာလကာရည္ ဇြန္းေသး၂ဇြန္း
င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငပိင႐ုတ္သီးေၾကာ္ ထမင္းစားဇြန္း၂ဇြန္း
ပဲငပိအငန္ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ပဲငံၿပာရည္အက်ဲ ထမင္းစားဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္မိတ္ ၊ခ်င္း အနည္းငယ္ ၊ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၅မႊာ
နံနံပင္ အနည္းငယ္
ေၿမပဲဆံေထာင္း ၊ႏွမ္းေလွာ္
ႏွမ္းဆီ ဇြန္းေသး၂ဇြန္း
သၾကား ဇြန္းေသး ၁ဇြန္း
ဆား အနည္းငယ္
ဆီ
ေရေႏြး (သို ့) ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္လံုး ၁လံုး
Preparation Method:
ၾကက္သား၊ ၀က္္သားေတြကို ပါးပါးလွီးပါ။ အာလူး၊ ၾကာစြယ္တို ့ကို ပါးပါးလီွးၿပီး ေရစိမ္ထားပါ။ ၾကြက္နား႐ြက္မိႈ၊ တို ့ဖူးေၿခာက္တို ့ကို ေရစိမ္ထားပါ။ မာလာေခါက္ဆဲြကို ေရေႏြးဆူဆူတြင္ ထည့္ၿပဳပ္ၿပီး ေရစိမ္ပါ။ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို အေနေတာ္ လွီးၿပီး ၿပင္ဆင္ထားပါ။
မာလာအႏွစ္အတြက္...
၁) ဒယ္အိုးထဲကို ဆီထည့္ၿပီး င႐ုတ္သီးေၿခာက္ေတြကို အရင္ေၾကာ္ပါ။ ဆယ္ယူၿပီး အေအးခံထားပါ။
၂) ဆီထဲကို ခ်င္း အနည္းငယ္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ေတြကို အနံ ့ေမႊးလာသည္အထိ ေမႊပါ။
၃) ကေရေ၀း၊နာနာတ္ပြင့္၊ စီခၽြမ္င႐ုတ္ေကာင္း၊ ဖလာေစ့၊ သစ္ၾကပိုးေခါက္၊ စမုန္နက္ေတြ ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
၄) င႐ုတ္သီးအၾကမ္းဖတ္၊ ပဲငပိင႐ုတ္သီးေၾကာ္၊ပဲငပိအငန္၊ ႐ွာလကာရည္ႏွင့္ သၾကားထည့္ၿပီး ေမႊပါ။ ေရေႏြး (သို ့) ၾကက္ၿပဳပ္ရည္ထည့္ၿ႔ပီး မီးေအးေအးၿဖင့္ ၁၀မိနစ္ခန့္တည္ပါ။
၅) အႏွစ္ရၿပီဆုိလွ်င္ ေၿမပဲဆံေထာင္း၊ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ပါ။
စၿပီးခ်က္ပါေတာ့မယ္
၆) ေစာေစာကခ်က္ထားတဲ့ အႏွစ္အိုးကို မီးအ႐ွိန္ medium ေၿပာင္းထားၿပီး ၾကက္သား၊ ၀က္္သားေတြကို အရင္ထည့္ပါ။ ေရေႏြးအနည္းငယ္ ထည့္ပါ။
၇) အႏူးၾကာတဲ့ အာလူး၊ ၾကာစြယ္၊ ပန္းေဂၚဖီစိမ္း အစ႐ွိတဲ့ အသီးအ႐ြက္ေတြကို အရင္ထည့္ပါ။ တဖက္ကလည္း အဆက္မၿပတ္ ေမႊပါ။
၈) မီးကို high ေၿပာင္းထားၿပီး က်န္တာေတြကို ဆက္ထည့္ပါ။ အႏွစ္နဲ ့ သမေအာင္ ေမႊပါ။ ပဲငံၿပာရည္ထည့္ၿပီး အရသာ အေပါအငန္ၿပင္ပါ။
၉) အသီးအ႐ြက္အားလံုး က်က္ၿပီဆိုလွ်င္ ႏွမ္းဆီ၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ င႐ုတ္သီးေၿခာက္၊ ႏွမ္းေလွာ္၊ နံနံပင္ အနည္းငယ္ထည့္ၿပီး ေမႊပါ။
ေနာက္တနည္း
ၾကက္သား၊ ၀က္္သားေတြကို အရင္ၿပဳပ္၊ အသီးအ႐ြက္မ်ားကို တစ္မ်ိဳးခ်င္းစီၿပဳပ္၊ ေရေအးနဲ ့ေဆးၿပီး ဇကာႏွင့္ စစ္ထားပါ။ၿပီးမွ ၿပင္ထားေသာ မာလာအႏွစ္နဲ့ ေရာေမႊလိုက္လွ်င္ ရပါၿပီ။
Readymade အႏွစ္ထုပ္ၿဖင့္လည္း အလြယ္တကူ ခ်က္စားႏိုင္ပါသည္။
#EnervonC

No comments:

Post a Comment