ဆီးခ်ိဳကို ပံုမွန္အတိုင္း ညွိေပးႏုိင္ဖို႔အတြက္ အစားအေသာက္ေတြဟာလည္း အေရးႀကီးပါတယ္။ အခ်ိဳေရွာင္တာေတြ ကစီဓာတ္မ်ားတာ
ေတြကိုလည္း ေရွာင္ရသလို အဆီဓာတ္မ်ားတာေတြကိုလည္း ေရွာင္ရပါေသးတယ္။
လူတိုင္းဟာ အစားအစာကို မႀကိဳက္သူ ရွားပါတယ္။ ကိုယ္စားခ်င္တာေတြကို မစားရတဲ့ ဒုကၡဟာ ႀကီးလြန္းပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳကို ပံုမွန္ အတိုင္း ထိန္းေပးဖို႔ နည္းလမ္းေတြကို အၿမဲ ရွာေဖြ ေနတတ္ၾကပါတယ္။ ဆီးခ်ိဳေရာဂါတင္မဟုတ္ဘဲ ဘယ္ေရာဂါ အတြက္မဆို ကုသျခင္းထက္ ကာကြယ္ျခင္းက ပိုထိေရာကါပတယ္။ က်န္းမာေအာင္ အစားအေသာက္ အေနအထိုင္ ဆင္ျခင္ၿပီး ေနမယ္ဆိုရင္ေတာ့ ျဖစ္လာမယ့္ ေရာဂါေတြကို တားဆီးႏုိင္ပါလိမ့္မယ္။
လြယ္ကူၿပီး ရိုးရွင္းတဲ့ အိမ္တြင္း ကုထံုးတစ္ခုကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္။ ပါ၀င္ပစၥည္း ၂မ်ိဳးပဲ လိုအပ္မယ့္ ေဆးနည္းပါ။
– ၃၀၀ ဂရမ္ ရွိတဲ့ တရုတ္နံနံပင္ အျမစ္
– သံပုယိုသီး အရြယ္ေတာ္ ၆လံုး
ပထမဦးစြာ တရုတ္နံနံ အျမစ္ေတြကို သန္႔စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး အျမစ္ေတြက ႀကီးရင္ သေဘၤာျခစ္နဲ႔ ျခစ္ပါ။ ဒါမွမဟုတ္ ေသးေသးေလးေတြ လွွီးျဖတ္ၿပီး ဖန္အဖံုးနဲ႔ အိုး ဒါမွမဟုတ္ အဖံုးမွာလက္ကိုင္ဖု ပါတဲ့ အိုးအေသးထဲကို ထည့္ပါ။ ေပါင္းဖုိ႔အတြက္ ျဖစ္တာေၾကာင့္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြကို မပ်က္စီးေအာင္ ထည့္ပါ။ သံပုယိုသီးေတြကို အရည္ ညွစ္ပါၿပီး ထည့္ပါ။ အိုးကို အဖံုးလံုေအာင္ပိတ္ၿပီး ေရအျပည့္ထည့္ထားတဲ့ အိုးအႀကီးထဲကို ထည့္ပါ။ ၿပီးရင္ ေရဆူလာေအာင္ အပူေပးပါ။ ေရဆူလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ အပူခ်ိန္ကို ေလွ်ာ့ၿပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ၂နာရီေလာက္ ထားပါ။ ၿပီးရင္ေတာ့ အိုးကို ခ်ၿပီး ေအးလာတဲ့ အထိ
အိုးအဖံုးကို မဖြင့္ဘဲ ထားပါ။ ေကာင္းေကာင္း ေအးလာၿပီဆိုရင္ေတာ့ အိုးအေသးထဲက တရုတ္နံနံနဲ႔ သံပုယိုေပါင္းကို အဖံုးပါတဲ့ ပုလင္း
ဒါမွမဟုတ္ jar ထဲ ထည့္ပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားၿပီး သိမ္းပါ။
အသံုးျပဳပံု
မနက္မိုးလင္း အစာ မစားခင္ စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း စားပါ။ မိနစ္ ၃၀ ေနမွ မနက္စာ စားပါ။ ၂လေလာက္ ၾကာတဲ့ အခါ မတည့္တဲ့
အစာေတြ စားေပမယ့္လည္း ေသြးထဲက သၾကားဓာတ္ဟာ ပံုမွန္အတိုင္း ျဖစ္ေနပါလိမ့္မယ္။
Source: magicalrecipesforhealtylife
No comments:
Post a Comment