Pan Kankayae added 3 new photos.
ေရွာက္ဖတ္ငပိေထာင္းနည္းေလးပါ။
ေသြးတိုးရွိတဲ့သူလဲစားလို႔ရတယ္။
ဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးလဲခံတယ္။
အလုပ္သြားရတဲ့သူေတြတစ္ပတ္စာေထာင္းထား
ရင္ထမင္းၿမိန္ၿမိန္စားလို...႔ရတယ္။
အေဝးကသူကိုအမ်ားႀကီးေထာင္းၿပီးလက္ေဆာင္
ေပးလဲကိုယ့္ကိုအၿမဲငပိေထာင္းနဲ႔တြဲၿပီးသတိရေန
လိမ့္မယ္။
အရမ္းခံတြင္းၿမိန္ပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငပိေကာင္းေကာင္း၁၀သား
ငရုတ္သီးစပ္စပ္ႀကိဳက္ရင္မ်ားမ်ား(ေမႊးေအာင္ေလွာ္
ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ၅လံုး
အခိ်ဳမႈန္႔အနည္းငယ္
ဆားအနည္း
ေရွာက္သီးစိမ္းစိမ္းအေနေတာ္၁လံုး
(ေရွာက္သီးကအဝါေရာင္သန္းၿပီးမွည့္ေနရင္အ
ရည္႐ႊမ္းလို႔မေကာင္းပါ။ခါးတတ္သည္။)
ငပိကိုေမႊးရံုေလးမီးကင္ပါ။
တူးသြားရင္ခါးၿပီးငပိအနံ႔လည္းသိပ္မေမႊးေတာ့ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းလဲေမႊးေအာင္ေလွာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴလဲေလွာ္ပါ။
ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴက္ုမညက္တညက္ေထာင္း
ၿပီးရင္ငပိပါအခိ်ဳမႈန႕္အနည္းငယ္နဲ႔ေထာင္းၿပီးမွ
ေရွာက္သီးကိုအခြံခြာၿပီးအဖတ္ကေလးမ်ားမ်ွင္ပါ။
ဆားအနည္းငယ္နွင့္နယ္ၿပီးငပိထဲထည့္ေထာင္းပါ။
နွ႔ံွရံုဖြဖြေလးေထာင္းပါ။
ေရွာက္သီးဖတ္ေတြေၾကမသြားေစရ။
ၿပီးရင္ဗူးေလးထဲထည့္ၿပီးအေပၚကဆီျမႇုပ္ေအာင္
ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးထားစားလို႔ရပါတယ္။
က်မကတခါေထာင္းရင္အမ်ားႀကီးေထာင္းၿပီးအ
ၾကာႀကီးစားပါတယ္။
ေရခဲေသတၲာထဲထားရင္ပိုေကာင္းေပမယ့္
ဒီအတို္င္းအခန္းအပူခိ်န္မွာဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး
ထားလဲအရသာမေျပာင္းပါဘူး။
ထမင္းၿမိန္ေစတာလဲအမွန္ပါပဲေနာ္။
ေသြးတိုးရွိတဲ့သူလဲစားလို႔ရတယ္။
ဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးလဲခံတယ္။
အလုပ္သြားရတဲ့သူေတြတစ္ပတ္စာေထာင္းထား
ရင္ထမင္းၿမိန္ၿမိန္စားလို...႔ရတယ္။
အေဝးကသူကိုအမ်ားႀကီးေထာင္းၿပီးလက္ေဆာင္
ေပးလဲကိုယ့္ကိုအၿမဲငပိေထာင္းနဲ႔တြဲၿပီးသတိရေန
လိမ့္မယ္။
အရမ္းခံတြင္းၿမိန္ပါတယ္။
လိုအပ္တာေတြကေတာ့
ငပိေကာင္းေကာင္း၁၀သား
ငရုတ္သီးစပ္စပ္ႀကိဳက္ရင္မ်ားမ်ား(ေမႊးေအာင္ေလွာ္
ထားပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴဗမာဥ၅လံုး
အခိ်ဳမႈန္႔အနည္းငယ္
ဆားအနည္း
ေရွာက္သီးစိမ္းစိမ္းအေနေတာ္၁လံုး
(ေရွာက္သီးကအဝါေရာင္သန္းၿပီးမွည့္ေနရင္အ
ရည္႐ႊမ္းလို႔မေကာင္းပါ။ခါးတတ္သည္။)
ငပိကိုေမႊးရံုေလးမီးကင္ပါ။
တူးသြားရင္ခါးၿပီးငပိအနံ႔လည္းသိပ္မေမႊးေတာ့ပါ။
ငရုတ္သီးစိမ္းလဲေမႊးေအာင္ေလွာ္ပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴလဲေလွာ္ပါ။
ငရုတ္သီး၊ၾကက္သြန္ျဖဴက္ုမညက္တညက္ေထာင္း
ၿပီးရင္ငပိပါအခိ်ဳမႈန႕္အနည္းငယ္နဲ႔ေထာင္းၿပီးမွ
ေရွာက္သီးကိုအခြံခြာၿပီးအဖတ္ကေလးမ်ားမ်ွင္ပါ။
ဆားအနည္းငယ္နွင့္နယ္ၿပီးငပိထဲထည့္ေထာင္းပါ။
နွ႔ံွရံုဖြဖြေလးေထာင္းပါ။
ေရွာက္သီးဖတ္ေတြေၾကမသြားေစရ။
ၿပီးရင္ဗူးေလးထဲထည့္ၿပီးအေပၚကဆီျမႇုပ္ေအာင္
ထည့္ထားရင္အၾကာႀကီးထားစားလို႔ရပါတယ္။
က်မကတခါေထာင္းရင္အမ်ားႀကီးေထာင္းၿပီးအ
ၾကာႀကီးစားပါတယ္။
ေရခဲေသတၲာထဲထားရင္ပိုေကာင္းေပမယ့္
ဒီအတို္င္းအခန္းအပူခိ်န္မွာဆီျမႇုပ္ေအာင္ထည့္ၿပီး
ထားလဲအရသာမေျပာင္းပါဘူး။
ထမင္းၿမိန္ေစတာလဲအမွန္ပါပဲေနာ္။
No comments:
Post a Comment