:include data='blog' name='google-analytics'/>

Tuesday, July 5, 2016

နို႔စိမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း

My Food Myanmar
နို႔စိမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္နည္း
႔႔႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕႕
ေခါက္ဆြဲ ၁ပိသာ နို႔စိမ္းတစ္ဘူး
ၾကက္သား ၂၀သား ေရေဆးအတံုး ေသးေသးတုံးပါ ဘဲဥ၅လံုးျပဳတ္ပါခြံႏႊာပါ
ၾကက္...ရိုး(ေတာင္ပံ ေျခေထာက္) ၃၀သား
ပဲျပား ၂တံုး ေရေဆး အတံုးေသးေသးေလးတံုးပါ
ေမႊး ပဲစိမ္းမႈန္႔ ၂၅၀က်ပ္တန္ ၁ထုပ္ ေရႏွင့္ျပစ္ျပစ္ေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ထားပါ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂တက္ ခြံႏႊာ ညက္ညက္ေထာင္းပါ္
ဂ်င္း လက္နွစ္ဆစ္ ခြံႏႊာ ညက္ညက္ေထာင္းပါ္
ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီး ၄လံုး ပါးပါးလွီးပါ
ခ်က္နည္းးး
၁႕ၾကက္ရိုးကို ငံျပာရည္အခ်ဳိရည္အနည္းငယ္
ဟင္းခတ္မႈန္႔အနည္းငယ္ သၾကားဟင္းခတ္ဇြန္းတစ္ဇြန္းထည့္ ျပဳတ္အိုးတည္ထားပါ
၂ ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီဂ်င္း တို႔ကိုဆီသပ္ပါ
နႏြင္းမႈန္႔အနည္းငယ္ ျငဳပ္စိမ္းမႈန္႔အနည္းငယ္ထည့္ပါ ေမႊးနီလာပါက တံုးထားေသာၾကက္သားႏွင့္
ပဲျပားထည့္၍ ေၾကာ္ထားပါ
၃႔ ၾကက္ရိုးျပုတ္အိုးဆူလာပါက ပဲစိမ္း ္ေဖ်ာ္ရည္ကိုနွံ႔ေအာင္ျပန္ေမႊ၍ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲထည့္ပါ မၾကာခဏ ဆူလာသည္အထိေမႊေပးပါ
၄႔႕ ပဲစိမ္းရည္ဆူလာပါက ၾကက္သားဆီသပ္ကို ဆီစစ္ျပီးထည့္ပါ နို႔စိမ္းဘူးေဖါက္ထည့္ပါ
၅႕ ၾကက္သြန္နီ ဥ ေသးေလးမ်ား ၁၅က်ပ္သားခန္႔ ခြံႏႊာ၍ အလံုးလိုက္ထည့္ပါ
၆႔႕ ပဲေသြးႀကိဳက္ပါက ေရေဆးျပီးတံုး၍ထည့္ပါ
၇႕ ဘဲဥျပဳတ္၅လံုး္ပါးပါးလွီးထည့္ပါ
ဟင္းအရသာအတြက္ ဆားနွင့္ဟင္းခတ္မႈန္႔ကိုသာ ခ်ိန္ဆထည့္ပါ
ငံျပာရည္ သိပ္မထည့္ပါနွင့္ အနံ႔ကဲသြားနိုင္ပါသည္
ၾကက္သြန္ဥေလးမ်ားနူးလာလ်ွင္ ေခါက္ဆြဲနွင့္
တြဲဖက္၍စားသံုးနိုင္ပါျပီရွင္႔
မုန္ၾကြပ္ႀကိဳက္လ်ွင္မုန္ၾကြပ္ေၾကာ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္စိမ္း တြဲဖက္စားသံုးပါရွင္
ပညာရွင္မဟုတ္ပါ အိမ္မွာခ်က္စားေသာ
နည္းျဖစ္ပါတယ္ရွင္႔

Credit: Shan Kha

No comments:

Post a Comment