:include data='blog' name='google-analytics'/>

Tuesday, July 26, 2016

ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္း

Sammy Sosa to ျမန္မာ႔ရိုးရာ ေဆးဖက္၀င္သစ္ဥသစ္ဖုမ်ား
8 May
Healthy foods
ဒိန္ခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးေမးထားလို႔ တင္ေပးလိုက္တယ္ေနာ္
၁ ။ ႏြားနို ့ ၁ ပိသာ ကို ဆူေအာင္က်ိ ဳပါ
က် ိဳတဲ့အခါ ဆူရံုေလးပဲ မထားပါနဲ ့...
ျကာျကာေလး က် ုိပါ
တအားလည္း မပ်စ္ပါေစနဲ ့
၂ ။ ျပီးရင္ မီးဖိုေပါ ္ကခ်ျပီး အေအးခံပါ
လံုးဝေအးသြားတဲ့ အထိမေစာင့္ရပါ ( ေႏြးေႏြးေလးမွာ အလ်ဥ္ ကို ထည့္ရမွာမို ့ပါ)
လက္ညိွ ုးကိုထည့္ျကည့္လို ့ အပူခံနို င္တယ္ဆိုရံုေလးေပါ့
၃ ။ အလ်ဥ္ ( ဟင္းခတ္ဇြန္း ၁ ဇြန္း ) ထည့္ျပီး ေမြွေပးပါ
၄ ။ ျပီးရင္ အုပ္ေဆာင္းနဲ ့အုပ္ျပီး မေရြ ့လ်ားေစဘဲ ၂၄ နာရီ ထားပါ
အခန္းအပူခ်ိန္မွာပဲ ထားရမွာပါ
၂၄ နာရီျပည့္ရင္ ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္ပါျပီ
သတိျပုရမွာေတြက
ေလလံုေအာင္ အိုးကိုပိတ္မထားရပါဘူး
ခဏခဏ လည္း မေမြွရပါဘူး
အလ်ဥ္ထည့္ခ်ိန္မွာ သာ ေမွြေပးရတာပါ
အလ်ဥ္ထည့္ခ်ိန္မွာ လံုးဝေအးမေနရဘူး
အလ်ဥ္ကို ဘယ္လိုလုပ္ရတာလဲဆိုေတာ့ ႏြားန ုိ့ အစိမ္း အျကမ္းပန္းကန္ ၁ လံုးစာကို. ဘာမွမလုပ္ဘဲ ဘာမွမထည့္ဘဲ အခန္းအပူခ်ိန္မွာ ၂၄ နာရီထားရင္ အလ်ဥ္ ျဖစ္ပါျပီ
အဲဒီအလ်ဥ္ကို အေပါ ္ယံပဲျဖစ္ျဖစ္ ေမြွျပီးပဲျဖစ္ျဖစ္သံုးနိုင္ပါတယ္
ဒိန္ခ်ဥ္ရျပီဆိုရင္ေတာ့ ေနာက္ထပ္လုပ္မဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္အတြက္ ဒိန္ခ်ဥ္အေဟာင္းကိုပဲ အလ်ဥ္အျဖစ္သံုးနိုင္ပါတယ္
အခ်ုိးအဆကေတာ့ ႏြားနို ့၁ပိသာ ကို အလ်ဥ္ ၁ ဇြန္းပါပဲ(ဟင္းခတ္ဇြန္း)
ဒိန္ခ်ဥ္ျဖစ္သြားျပီိဆိုရင္
ေရခဲေသတာထဲမွာအျကာျကီးထားလို ့ရပါတယ္
ဒိန္ခ်ဥ္နဲ ့စားဖိ ု ့
သျကားရည္ပဲကိ် ုက်ိ ု
ထန္းလ်က္ရည္ပဲက်ိ ုက်ိ ု
ဆားေလး နဲနဲထည့္က်ိ ုပါ
ေရကိုေတာ့ အမ်ားျကီးမထည့္ပါနဲ ့
သျကားေရာ ထန္းလ်က္ေရာက အပူေပးရင္ ေပ်ာ္ပါတယ္
အိုးမကပ္ရံုသာေရထည့္ပါေနာ္:-)
ကဲေဘာ္ေဘာ္တို႔က်န္းမာေရးနဲ႔ညီၫြတ္တဲ့ ဒိန္ခ်ဥ္ေလး
လုပ္စားၾကေနာ္:-)
ေက်းဇူး@ စံ သုခ & စိတ္မဆိုး နႏြင္းလံုး

No comments:

Post a Comment