:include data='blog' name='google-analytics'/>

Tuesday, July 12, 2016

ပသ်ဴးထမင္းေျကာ္

Ei San's Homemade Inspiration

ပသ်ဴးထမင္းေျကာ္ (၃ ပြဲစာ အတြက္)
အိစံ ျမန္မာနိုုင္ငံျပန္ေတာ့ စားခဲ့တဲ ့ထဲက အရမ္းျကိုုက္တဲ ့ထမင္းေျကာ္ေလးပါ။ ပူပူစပ္စပ္ေမြွးေမြွးေလးနဲ ့အရမ္းကိုုစားေကာင္းပါတယ္။ တ...ခ်ိဳ ့ဆိုုင္ေတြက ပသ်ဴးထမင္းေျကာ္ကိုု ေျခာက္ေျခာက္ေလးေျကာ္တယ္။ တခ်ိဳ ့ဆိုုင္ေတြကေတာ့ ေကာ္ရည္ေလးနည္းနည္းထည့္ထားျပီး စီးစီးေလး ေျကာ္ထားတယ္။ အိစံက ေကာ္ရည္နည္းနည္းထည့္ထားတဲ့ အ၇မ္းမေျခာက္ပဲ စီးစီးေလးကိုု ပိုုျကိုုက္လိုု ့အဲ့ဒီနည္းကိုု လုုပ္ထားပါတယ္။ စီးတာ မျကိုုက္ရင္ေတာ့ ေကာ္ရည္မထည့္ပဲေျကာ္ပါ။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ေပါင္းအိုုးထဲမွ ဆန္ခ်ိန္ခြက္ ျဖင့္ ၂ ခြက္ခ်က္ထားေသာ ထမင္း
၂။ ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားေသာ ျကက္သား/၀က္သား ( သုုိ ့)ပုုဇြန္ - ၁၅ က်ပ္သား (အသားကိုုအတုုံးေလးေတြနဲ့ျကိုုက္ရင္ တုုံးထားပါ။)
၃။ ျကက္ဥ - ၃ လုုံး
၄။ ပင္စိမ္း - ၄ ပင္မွ အရြက္
၅။ ငရုုတ္သီးစိမ္း - ၁၀ ေတာင့္ (အစပ္ျကိုုက္လွ်င္ ပိုုထည့္ပါ။)
၆။ ျကက္သြန္ျဖဴ - ၂ တက္
၇။ ခရုုဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၈။ ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြနး ၁ ဇြန္း
၉။ ျကက္သားမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၀။ သျကား (သိုု ့) အခ်ိဳမွဳန္ ့- လက္ဖက္ရည္ဇြန္ ၁ ဇြန္း
၁၁။ဗင္နီဂါ (vinegar) - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
၁၂။ မုုန္လာဥနီ - ၂ ဥ
၁၃။ ဘိုုစားပဲသီးေတာင့္ - လက္တဆုုပ္စာ
၁၄။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၈ ဇြန္း
၁၅။ ေကာ္မွဳန္ ့ -ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၁၆။ ငရုုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
၁။ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ ပင္စိမ္းအရြက္မ်ားကိုု ေတာက္ေတာက္ဆင္းထားပါ။ (သိုု ့) ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားပါ။(အိစံကေတာ့ ညက္ညက္ေထာင္းထားကိုု ပိုုျကိုု္က္ပါတယ္။ငရုုတ္သီးအဖတ္လိုုက္မ၀ါးမိေတာ့ပဲ ထမင္းေျကာ္တခုုလုုံးမွ်မွ်တတပူစပ္ေနတာပိုုျကိုုက္လိုု့ ပါ။) ျကက္ဥကိုု ဆားအနည္းငယ္ထည့္ရ်္ ခေလာက္ထားပါ။ မုုန္လာဥနီနွင့္ ပဲသီးေတာင့္ကိုု အတုုံးေလးေတြလွီးထားပါ။
၂။ ထမင္းကိုု ခရုုဆီ၊ငံျပာရည္၊ျကက္သားမွဳန္ ့၊ သျကား၊ ဗင္နီဂါတိုု ့ျဖင့္နယ္ထားပါ။
၃။ ေျကာ္မည့္ ဒယ္အိုုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း ကိုုထည့္ရ်္ ျကက္ဥကိုု ေမြွေျကာ္ပါ။ ထုုိ ့ေနာက္ ျကက္ဥကိုု ပန္းကန္တခုုထဲထည့္ထားပါ။
၄။ ျကက္ဥေျကာ္ထားေသာ အိုုးထဲကိုု က်န္ေသာဆီ ထပ္ထည့္ျပီး ဆီပူလာလွ်င္ ျကက္သြန္ျဖဴ၊ငရုုတ္သီးစိမ္း၊ပင္စိမ္းအရြက္မ်ားကိုု ဆီသတ္ပါ။ ထိုု ့ေနာက္ အသားကိုု ထည့္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုုံတပုုံ နွင့္ သျကားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္တိုု ့ကိုုထည့္ရ်္ လုုံးပါ။
၅။ အသားမ်ား က်က္ခါနီးတြင္ အတုုံးေလးေတြလွီးထားေသာ မုုန္လာဥနီနွင့္ ပဲသီးေတာင့္ကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ (ေရထည့္စ၇ာမလိုုပါ။ အ၇မ္းကပ္လွ်င္ ေရအနည္းငယ္ပဲထည့္ပါ။)
၆။ ၅ မိနစ္ေလာက္ အသီးအနွံ ေျကာ္ျပီးလွ်င္ ထမင္းကိုု ထည့္ေျကာ္ပါ။ ေျကာ္ထားေသာျကက္ဥကိုုထည့္ပါ။ ထမင္းေျကာ္ရခါနီးတြင္ ေကာ္မွဳန္ ့ကိုုေရ ထမင္းစားဇြန္း ၄ ဇြန္းနွင့္ ေဖ်ာ္ျပီး ထမင္းေပၚဆမ္းရ်္ ၂ မိနစ္ခန္ ့ထပ္ေျကာ္ပါ။ ငရုုတ္ေကာင္းအေပၚကျဖဴး ျပီးေမြွပါ။
၇။ ထိုု ့ေနာက္ မီးဖိုုေပၚမွ ခ်ရ္် ပူပူစပ္စပ္ေမြွးေမြွးေလး ပသ်ဴးထမင္းေျကာ္ကိုုသုုံးေဆာင္နိုုင္ပါျပီ။
( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml)
(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)

No comments:

Post a Comment