:include data='blog' name='google-analytics'/>

Monday, July 6, 2015

ကင္ဆာျဖစ္ေစသည္ ဆဲလ္မ်ားကို တိုက္ဖ်က္သည့္ အသီးအႏွံမ်ား

YoYarLay's photo.
ကင္ဆာျဖစ္ေစသည္ ဆဲလ္မ်ားကို တိုက္ဖ်က္သည့္ အသီးအႏွံမ်ား

၁။ ခရမ္းသီး
၂။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး
...
၃။ ကန္စြန္းဥ
၄။ ဖရံုသီး
၅။ မုန္လာဥ
၆။ ကီဝီသီး
၇။ ပင္လယ္ေရေမွာ္
၈။ ဂ်ံဳ
ကင္ဆာ ျဖစ္ေစတဲ့ အဓိက အေၾကာင္းအရင္းက မွုိတက္တဲ့ အစားအစာ နဲ႔ မသန္႔ရွင္းတဲ့ အစားအစာမ်ား စားသံုးလို႔ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒီအတြက္ ေရပံု မွန္ ေသာက္ျခင္းကလည္း ကင္ဆာ ေရာဂါဆဲလ္မ်ား တိုက္ဖ်က္ဖုိ႔ အေထာက္အကူ ျပဳျပီး အထပ္ေဖာ္ျပပါ အသီးအႏွံ ၈ မ်ိဳးကို ပံုမွန္စားသံုးျခင္းျဖင့္လည္း ကင္ဆာမျဖစ္ေစဖို႔ တားျမစ္ ေပးပါတယ္။
.
Ref: medicfacts
Aung Kham (ရိုးရာေလး)
http://www.yoyarlay.com/…/38255-vegetables-that-can-kill-ca…

No comments:

Post a Comment