ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္
-------------------------------------
သၾကၤန္တြင္း အစာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္လို ခ်ဥ္စပ္ ၾကက္သားသုပ္ေလးပါ။ ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္မွာ အရုိးသုပ္၊ ၾကက္ေရျပားသုပ္၊ အစံုသုပ္၊ အသားသုပ္ဆုိျပီ ရွိပါတယ္။ ခု ၀တ္ရည္ လုပ္ထားတာက အစံုသုပ္ေလးပါ။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္..
-------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6899/ မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္..
-------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
-------------------------------------
သၾကၤန္တြင္း အစာေျပ လုပ္စားႏုိင္ဖုိ႔ ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္လို ခ်ဥ္စပ္ ၾကက္သားသုပ္ေလးပါ။ ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္မွာ အရုိးသုပ္၊ ၾကက္ေရျပားသုပ္၊ အစံုသုပ္၊ အသားသုပ္ဆုိျပီ ရွိပါတယ္။ ခု ၀တ္ရည္ လုပ္ထားတာက အစံုသုပ္ေလးပါ။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ တူတူ လုပ္စားၾကည္႔ရေအာင္..
-------------------------------------
ခ်က္ပံု အဆင္႔ဆင္႔ကုိ http://www.wutyeefoodhouse.com/?p=6899/ မွာၾကည္႔ႏုိင္ပါတယ္..
-------------------------------------
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္ရုိး၊ ၾကက္ေတာင္ပံ၊ ၾကက္ေပါင္ – ၅၀က်ပ္သား (အသဲအျမစ္အစံု ထည္႔လိုက ထည္႔ႏုိင္သည္)
ပဲမွုန္႔ (အစိမ္းမွုန္႔)- ၃၅ ဂရမ္ (ေရ ၂၀၀မီလီလီတာျဖင္႔ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ)
အုန္းႏုိ႔ႏွစ္ – ၁ဘူး (၁၆၀ မီလီလီတာ)
ပဲမွုန္႔ (အစိမ္းမွုန္႔)- ၃၅ ဂရမ္ (ေရ ၂၀၀မီလီလီတာျဖင္႔ ေရာေဖ်ာ္ထားပါ)
အုန္းႏုိ႔ႏွစ္ – ၁ဘူး (၁၆၀ မီလီလီတာ)
ေဂၚဖီထုပ္ – ၁စိပ္ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ၾကက္သြန္နီ – ၅လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၆ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္သီး အစိမ္းမွုန္႔ – ၾကိဳက္သေလာက္
သံပရာသီး – ၃လံုး (အ၀ုိင္းလွီးထားပါ)
ေရွာက္ရြက္ – ၃ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
-------------------------------------
ၾကက္သားကုိ ႏုယ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ၾကက္သြန္နီ – ၅လံုး (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း – ၆ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးထားပါ)
ငရုတ္သီး အစိမ္းမွုန္႔ – ၾကိဳက္သေလာက္
သံပရာသီး – ၃လံုး (အ၀ုိင္းလွီးထားပါ)
ေရွာက္ရြက္ – ၃ရြက္ (ပါးပါးလွီးပါ)
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ငါးငံျပာရည္ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
-------------------------------------
ၾကက္သားကုိ ႏုယ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ကလေ၀ရြက္ – ၁ရြက္
-------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
ဆႏြင္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
မဆလာ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ကလေ၀ရြက္ – ၁ရြက္
-------------------------------------
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ၾကက္ရုိး၊ ၾကက္ေပါင္၊ ၾကက္ေတာင္ပံ မ်ားကို ႏုယ္ထားရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (ဆား၊ ဆႏြင္း၊ မဆလာ၊ ကလေ၀ရြက္) တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ ေရာေမႊလုိက္ပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ဒယ္အုိးထဲ ေရ ၅ခြက္(၁လီတာ) ၾကက္သားျမဳပ္ရုံ ေရထည္႔ျပီ ၾကက္သား ႏူသည္အထိ ျပဳတ္ထားေပးပါ။
၃။ ျပီေနာက္ ၾကက္သားမ်ားကို အတံုးေသးမ်ား တံုးထားေပးျပီ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ကို သက္သက္ဖယ္ထားပါ။
၄။ ထို႔ေနာက္ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ အုိးထဲ ေရေႏြး(၃ခြက္(၆၀၀ မီလီလီတာ)) ဆူေအာင္ ျပန္တည္ထားပါ။
၅။ ဆူလာလွ်င္ ေဖ်ာ္ထားေသာ ပဲမွုန္႔အရည္ကို ေလာင္းထည္႔ျပီ မီးနည္းနည္းျဖင္႔ တည္ထားပါ။
၆။ ျပီေနာက္ အုန္းႏုိ႔ႏွစ္ထည္႔၊ ဆား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း)၊ သၾကား(လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္)၊ ငါးငံျပာရည္(စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း) ထည္႔ျပီ ၁မိနစ္ခန္႔ တည္ထားေပးပါ။
ရ။ အရသာကို အေနေတာ္လွ်င္ မီးပိတ္လိုက္ပါ။ (အရသာ ခပ္ေလးေလးခ်ပါ၊ ဒါမွ ၾကက္သားသုပ္ထည္႔လွ်င္ အေနေတာ္သည္)
၈။ ထုိ႔ေနာက္ ပန္းကန္ထဲ ၾကက္ရုိး၊ ၾကက္သား၊ ၾကက္အသဲအျမစ္၊ ေဂၚဖီ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ေရွာက္ရြက္၊ ငရဳတ္သီး အစိမ္းမွုန္႔ တုိ႔ကို ထည္႔ပါ။
၉။ ျပီမွ အေပၚက ပဲျပဳရည္ကို ေလာင္းထည္႔ျပီ သံပရာသီးညွစ္ထည္႔ျပီ ခ်ဥ္င႔ံစပ္ ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္ကုိ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ…
-------------------------------------
Wutyee Food House
------------------------------------
-------------------------------------
Wutyee Food House
------------------------------------
No comments:
Post a Comment