ဒီဌက္ေပ်ာဆႏြင္းမကင္းေလးကို ေမႊထိုးပီးမွ အေပၚမီး နဲ႔ အေပၚယံညိဳလာရံုေလးဖုတ္ထားပါ တယ္..။ ေမႊပီး ထိုးရတာေႀကာင္႔ အလုပ္ အနည္းငယ္ပိုပါတယ္..။ လီွးရလြယ္ကူပီး အလြန္အရသာေကာင္းတဲ႔ ဆႏြင္းမကင္းေလးပါ။ ယၡဳေပးထားတဲ႔ အခ်ိဳးကို သံုးပီး oven ထဲမွာ တန္းပီး မဖုတ္ႀကပါနဲ႔ ရွင္..။
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
1. ငွက္ေပ်ာသီး........... ၆၅၀ ဂရမ္ (သီးေမႊး/ရခိုင္ အခြံခၽြတ္ပီးသားကို ခ်ိန္ထားတာပါ)
2. သႀကား .................၇၀ ဂရမ္
3. အုန္...းနို႔ဗူး ................တ၀က္/ ၂၀၀
4. ႀကက္ဥ ..................၁ လံုး
5. ေထာပတ္................. ၅၀ ဂရမ္
6. ေရႊႀကည္ .................၇၅ ဂရမ္
7. ဂ်ံဳမႈန္႔ ......................၂၀ ဂရမ္ (all purpose flour)
8. အနီေရာင္အစာဆုိးေဆး ၃-၄ စက္
9. ဘိန္းေစ႔ .................၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
10. အုန္းသီး ဖတ္ .........၂ စားပြဲတင္ဇြန္း
11. ဆား ....................၁/၄ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
12. မုန္႔ဖုတ္ဗန္း အရြယ္ ၆ x ၆ x ၂ လကၼ
ၿပဳလုပ္ပံု
1. မုန္႔ ဖုတ္မည္႔ ဗန္းေအာက္ေၿခကို မကပ္ေအာင္ ပါ႔ခ်္မန္႔ ေပပါ (parchment paper) ႀကိဳတင္ခင္းထားပါ၊ Parchment paper မရိွပါက မုန္႔ မကပ္ေအာင္ ဗန္းေအာက္ေၿခကို ေထာပတ္သုပ္ထားပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ ကိုညီညာေအာင္ ၿဖဴးထားေပးပါ။
2. မီးဖိုေပၚတြင္ မုန္႔ေမႊမည္႔ အိုးတင္..ေရႊႀကည္ထည္႔ေမႊ နီညိဳေ၇ာင္သန္းလာသည္႔ အထိေလွာ္ပါ၊ ေထာပတ္ တ၀က္ထည္႔ေမႊပီး အေအးခံထားပါ၊
3. ငွက္ေပ်ာသီး ကို အခြံႏႊာပီး အကြင္းေလးေတြ လီွးထားပါ၊ ( အခ်ိန္ အႀကာႀကီး ႀကိဳတင္ လီွးထားလွ်င္ မဲသြားမည္)
4. ဇလံု အႀကီး တခုတြင္ ႀကက္ဥ တလံုးကို သႀကား ထည္႔ပီး အ၀ါေ၇ာင္နုနုေလး ၿဖစ္လာသည္႔အထိ ေခါက္ပါ။
5. အုန္းနို႔ ဦးရည္ ၄ စာပြဲဇြန္း ခန္႔ဖယ္ထားပီး က်န္အုန္းနို႔အားလံုး ႀကက္ဥေခါက္ထားသည္႔ ဇလံုထဲထည္႔ေမႊပါ၊
6. အနီေရာင္ အစာဆုိးေဆး ၃-၄ စက္ ထည္႔ေမႊပါ၊
7. ဂ်ဳံကို ဇကာနွင္႔ စစ္ခ်ပီး အနွံ႔အၿပား မွ်ထည္႔ပါ၊ နွံ႔စပ္ေအာင္ေမႊေပးပါ၊န႔ံစပ ္သြားလွ်င္ အေအးခံထားေသာ ေရႊႀကည္ အိုးထဲ ထည္႔ေမႊပါ၊ငွက္ေပ်ာသီး ထည္႔ေမႊပါ၊
8. မုန္႔ေမႊမည္႔အိုးကို မီးဖိုေပၚတြင္ တင္ပီး ေရာထားသည္မ်ားကို ထည္႔ပီး ေမႊပါ၊ မုန္႔သား လံုးေထြးလာပီး ေရကုန္သည္႔ အထိ ေမႊပါ၊ ခ်ခါနီးတြင္က်န္ေနေသာ ေထာပတ္ထည္႔ေမႊကာ မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ၊
10. အသင္႔ၿပင္ထားေသာ ဗန္းထဲကို မုန္႔ေလာင္းခ်ပါ၊ ၿမက္နွာၿပင္ညွိပါ၊ ဖယ္ထားေသာ အုန္းနို႔အနွစ္ကို အေပၚမွ ညီညာေအာင္ ၿဖန္႔ခင္းပါ၊ အုန္းသီး ၿခစ္ ၿဖဴးပါ၊ ဘိန္းေစ႔ ၿဖဴးပါ၊
11. မီးေသြးမီးဖို ၿဖင္႔ ဖုတ္ပါက ေအာက္မီးနဲနဲ အေပၚမီး က်ဲက်ဲၿဖင္႔ေပးပါ။ မမီးက ပံုမွာ ၿမင္ရတဲ႔ ဖန္အိုး ( convection oven/ Halogen oven) နဲ႔ ဖုတ္ပါတယ္..၄၅၀ ံ F 10-15 မိနစ္ မုန္႔မ်က္နွာၿပင္ေရႊအိုေရာင္ ၿဖစ္လာတဲ႔ အထိ ဖုတ္ပါ..။
15. အေပၚမ်က္နွာၿပင္ေရႊအိုေရာင္ ၿဖစ္လွ်င္ အၿပင္ထုတ္ပီး အေအးခံပါ၊ လံုး၀ေအးသြားမွ နွစ္သက္သလို လီွးပါ၊ See more
— at Oahu.1. ငွက္ေပ်ာသီး........... ၆၅၀ ဂရမ္ (သီးေမႊး/ရခိုင္ အခြံခၽြတ္ပီးသားကို ခ်ိန္ထားတာပါ)
2. သႀကား .................၇၀ ဂရမ္
3. အုန္...းနို႔ဗူး ................တ၀က္/ ၂၀၀
4. ႀကက္ဥ ..................၁ လံုး
5. ေထာပတ္................. ၅၀ ဂရမ္
6. ေရႊႀကည္ .................၇၅ ဂရမ္
7. ဂ်ံဳမႈန္႔ ......................၂၀ ဂရမ္ (all purpose flour)
8. အနီေရာင္အစာဆုိးေဆး ၃-၄ စက္
9. ဘိန္းေစ႔ .................၁ စားပြဲတင္ဇြန္း
10. အုန္းသီး ဖတ္ .........၂ စားပြဲတင္ဇြန္း
11. ဆား ....................၁/၄ လက္ဘက္ရည္ဇြန္း
12. မုန္႔ဖုတ္ဗန္း အရြယ္ ၆ x ၆ x ၂ လကၼ
ၿပဳလုပ္ပံု
1. မုန္႔ ဖုတ္မည္႔ ဗန္းေအာက္ေၿခကို မကပ္ေအာင္ ပါ႔ခ်္မန္႔ ေပပါ (parchment paper) ႀကိဳတင္ခင္းထားပါ၊ Parchment paper မရိွပါက မုန္႔ မကပ္ေအာင္ ဗန္းေအာက္ေၿခကို ေထာပတ္သုပ္ထားပီး ဂ်ံဳမႈန္႔ ကိုညီညာေအာင္ ၿဖဴးထားေပးပါ။
2. မီးဖိုေပၚတြင္ မုန္႔ေမႊမည္႔ အိုးတင္..ေရႊႀကည္ထည္႔ေမႊ နီညိဳေ၇ာင္သန္းလာသည္႔ အထိေလွာ္ပါ၊ ေထာပတ္ တ၀က္ထည္႔ေမႊပီး အေအးခံထားပါ၊
3. ငွက္ေပ်ာသီး ကို အခြံႏႊာပီး အကြင္းေလးေတြ လီွးထားပါ၊ ( အခ်ိန္ အႀကာႀကီး ႀကိဳတင္ လီွးထားလွ်င္ မဲသြားမည္)
4. ဇလံု အႀကီး တခုတြင္ ႀကက္ဥ တလံုးကို သႀကား ထည္႔ပီး အ၀ါေ၇ာင္နုနုေလး ၿဖစ္လာသည္႔အထိ ေခါက္ပါ။
5. အုန္းနို႔ ဦးရည္ ၄ စာပြဲဇြန္း ခန္႔ဖယ္ထားပီး က်န္အုန္းနို႔အားလံုး ႀကက္ဥေခါက္ထားသည္႔ ဇလံုထဲထည္႔ေမႊပါ၊
6. အနီေရာင္ အစာဆုိးေဆး ၃-၄ စက္ ထည္႔ေမႊပါ၊
7. ဂ်ဳံကို ဇကာနွင္႔ စစ္ခ်ပီး အနွံ႔အၿပား မွ်ထည္႔ပါ၊ နွံ႔စပ္ေအာင္ေမႊေပးပါ၊န႔ံစပ
8. မုန္႔ေမႊမည္႔အိုးကို မီးဖိုေပၚတြင္ တင္ပီး ေရာထားသည္မ်ားကို ထည္႔ပီး ေမႊပါ၊ မုန္႔သား လံုးေထြးလာပီး ေရကုန္သည္႔ အထိ ေမႊပါ၊ ခ်ခါနီးတြင္က်န္ေနေသာ ေထာပတ္ထည္႔ေမႊကာ မီးဖိုေပၚမွခ်ပါ၊
10. အသင္႔ၿပင္ထားေသာ ဗန္းထဲကို မုန္႔ေလာင္းခ်ပါ၊ ၿမက္နွာၿပင္ညွိပါ၊ ဖယ္ထားေသာ အုန္းနို႔အနွစ္ကို အေပၚမွ ညီညာေအာင္ ၿဖန္႔ခင္းပါ၊ အုန္းသီး ၿခစ္ ၿဖဴးပါ၊ ဘိန္းေစ႔ ၿဖဴးပါ၊
11. မီးေသြးမီးဖို ၿဖင္႔ ဖုတ္ပါက ေအာက္မီးနဲနဲ အေပၚမီး က်ဲက်ဲၿဖင္႔ေပးပါ။ မမီးက ပံုမွာ ၿမင္ရတဲ႔ ဖန္အိုး ( convection oven/
15. အေပၚမ်က္နွာၿပင္ေရႊအိုေရာင္
No comments:
Post a Comment