:include data='blog' name='google-analytics'/>

Monday, March 27, 2017

ငါးအသား အိုးကပ္ေျကာ္

ငါးအသား အိုးကပ္ေျကာ္

ငါးကိုအသားခ်ည္းနြွာျပီး ေပါင္မုန္ ့ကိုေခ်ထည့္ျပီး ဆီနည္းနည္းနဲ ့အိုးကပ္ေျကာ္ထားလိို ့အရမ္းကိုစားလို ့ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား...
၁။ ငါး - ၂၅ က်ပ္သား
၂။ ေပါင္မုန္ ့- ၁ ခ်ပ္ (ေျခထားပါ။)
၃။ ငရုတ္ေကာင္း - အနည္းငယ္
၄။ ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ ၀က္
၅။ သျကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
၆။ အေျကာ္မွုန္ ့- ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
၇။ ၾကက္ဥ - ၁ လံုး (ခေလာက္ထားပါ။)
၈။ ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း

ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ငါးကို ေရ အနည္းငယ္ျဖင့္ အသားႏြွာလို ့ရေအာင္ ခဏျပုတ္ပါ။ ( ၁၀ မိနစ္ခန္ ့)ျပီးလွ်င္ အေအးခံရ်္ ငါးအသားကို နြွာပါ။
၂။ ငါးအသားကို ေျခထားေသာေပါင္မုန္ ့၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ဆား၊ သျကား၊ အေျကာ္မွုန္ ့၊ ခေလာက္ထားေသာၾကက္ဥ တို ့ျဖင့္ နယ္ပါ။
၃။ မကပ္ေသာအိုးထဲတြင္ ဆီ ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္းကို ထည့္ရ်္ အပူေပးပါ။ ျပီးလွွ်င္ နယ္ထားေသာ ငါးမ်ားကို အ၀ိုင္းျပားမ်ားျပဳလုပ္ရ်္ အိုးထဲတြင္ ထည့္ေျကာ္ပါ။ ငါးအသားရဲ ့ေအာက္ဖက္ အညို ေ၇ာင္သန္းလာလွ်င္ ေနာက္တဖက္လွန္ရ်္ အညို ေရာင္သန္းသည္အထိေျကာ္ပါ။ သုံ းေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

( ထမင္းစားဇြန္း = 1 tablespoon = 15 ml) ( လက္ဖက္ရည္ဇြန္း = 1 teaspoon = 5 ml)
See more
 — with A K Phyo Lay.

No comments:

Post a Comment