:include data='blog' name='google-analytics'/>

Monday, March 27, 2017

ဝက္ေခါက္ကင္

ဝက္ေခါက္ကင္
ပါဝင္ပစၥည္း
ဝက္သံုးထပ္သား ၅၀သား
႐ွာလကာရည္ ၁ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
ပဲငံျပာရည္ ၁ဇြန္း
သၾကား ၁ဇြန္း
ခ႐ုဆီ ၁ဇြန္း
ယိုးဒယား ပဲငါးပိရည္ ၁ဇြန္း (မထည့္လဲရပါတယ္)
ဆား အနည္းငယ္
ျပဳလုုပ္နည္း
ဝက္သံုးထပ္သား ၅၀သားခန္႔ တစ္တံုးကို အေခါက္ဘက္ျခမ္းကို ေသခ်ာျခစ္ၿပီး ေဆးေၾကာကာ ဆူးခြၽန္ (သို႔) ခရင္းျဖင့္ အေပါက္ေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ထိုးေပးပါ ။ ဓားနဲ႔ မႊန္းလဲ ရပါတယ္ ။
အသားဘက္ျခမ္း ကိုေတာ့ ဓားျဖင့္အ႐ွည္လိုက္ ၃ခ်က္ခန္႔ မြန္းၿပီး ႐ွာလကာရည္ ၊ ပဲငံျပာရည္ ၊ သၾကား ၊ ခ႐ုဆီ ၊ ယိုးဒယား ပဲငါးပိရည္ နွင္႔ အားလံုး ေရာေမႊၿပီး ဝက္သားအသားဘက္ျခမ္းကို ဆုပ္နယ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲတြင္ ၃နာရီခန္႔ ထည့္ထားပါ ။
ၿပီးလ်ွင္ ေရခဲေသတၱာထဲမွ ထုတ္ယူကာ အေခါက္ဘက္ျခမ္းကို စကၠဴျဖင့္ ေျခာက္ေအာင္ သုတ္ေပးၿပီး ႐ွာလကာသုပ္လိမ္းၿပီး ဆားမ်ားမ်ားအုပ္ကာ Ovenထဲမီးအပူခ်ိန္ ၁၇၀°ျဖင့္ ၃၅မီနစ္ကင္ေပးပါ ။
ကင္တဲ့အခါ ေအာက္ကခံထားတဲ့ ဘန္းထဲ ေရအနည္းငယ္ ထည့္ပါ ၊ ဝက္သားထဲက ဆီမ်ား က်မွာမို႔လို႔ပါ ။ (သန္႔႐ွင္းေရးလဲ လုပ္ရ လြယ္ေအာင္ ခံထားျခင္းျဖစ္ပါတယ္။
အခ်ိန္ျပည့္ပါက Ovenထဲမွ ထုတ္ၿပီး အေခါက္ဘက္ျခမ္း ကဆားမ်ား ျခစ္ထုတ္ကာ ေနာက္ထပ္မီနစ္၂၀ ထပ္ကင္ၿပီးလ်ွင္ ပံုထဲကအတိုင္း ၾကြတ္ႂကြတ္ေလးရပါၿပီ။
အေအးခံၿပီး အတံုုးရွည္ေလးမ်ား လွီးျဖတ္ရ်္ သံုးေဆာင္ နုုိင္ပါၿပီ ။

No comments:

Post a Comment