" သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး "
ကြ်န္မရဲ႔ ဒုတိယစာအုပ္ (အစိမ္းေရာင္) မွာ ပါၿပီးသားေလးပါ။
ကြ်န္မရဲ႔ ဒုတိယစာအုပ္ (အစိမ္းေရာင္) မွာ ပါၿပီးသားေလးပါ။
***... သရက္သီးအစိမ္းသနပ္ စပ္စပ္ေလး အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
1. သရက္သီး အၾကီး – ၁ လံုး (600 g ခန္.)
2. ၾကက္သြန္ျဖဳ – ၅ တက္ခန္. (၄ ပိုင္းခန္႕ျဖတ္ၿပီး လွီးထားပါ။)
3. 1 clove (ေလးညွင္း)
4. 3 black peppercorns (ငရုတ္ေကာင္း)
5. 1/4″ cinnamon stick (သစ္ဂ်ပိုး)
6. 14 methi seeds (fenugreek seeds) (ပဲနံ႔သာေစ့)
7. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
8. ဆီ (Vegi oil) – 1/2 cup (125 ml)
9. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
10. hing – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၆ ပံု ၁ ပံု
11. chilli powder – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. မဟုတ္ပါ။)
12. အေရာင္တင္မွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
13. yellow crushed mustard seeds (အဝါေရာင္ မွဳန္ညင္းေစ့) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (ကြ်န္မကေတာ့ crushedလုပ္ထားတာ ဝယ္မရလို. ငရုတ္က်ဥ္ေပြ႔ျဖင့္ ဖိၾကိတ္ၿပီး လုပ္လိုက္ပါတယ္။)
2. ၾကက္သြန္ျဖဳ – ၅ တက္ခန္. (၄ ပိုင္းခန္႕ျဖတ္ၿပီး လွီးထားပါ။)
3. 1 clove (ေလးညွင္း)
4. 3 black peppercorns (ငရုတ္ေကာင္း)
5. 1/4″ cinnamon stick (သစ္ဂ်ပိုး)
6. 14 methi seeds (fenugreek seeds) (ပဲနံ႔သာေစ့)
7. ဆား – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
8. ဆီ (Vegi oil) – 1/2 cup (125 ml)
9. နႏြင္းမွဳန္. – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၄ ပံု ၁ ပံု
10. hing – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၆ ပံု ၁ ပံု
11. chilli powder – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ (ငရုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္. မဟုတ္ပါ။)
12. အေရာင္တင္မွဳန္. – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲ
13. yellow crushed mustard seeds (အဝါေရာင္ မွဳန္ညင္းေစ့) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း (ကြ်န္မကေတာ့ crushedလုပ္ထားတာ ဝယ္မရလို. ငရုတ္က်ဥ္ေပြ႔ျဖင့္ ဖိၾကိတ္ၿပီး လုပ္လိုက္ပါတယ္။)
#. ေရေဆးထားေသာ သရက္သီးကို မခြံမခြာပဲ လက္မတစ္ဆစ္ခန္. အတံုးေလးမ်ား လွီးထားပါ။ (၁၅ နာရီခန္.ၾကိဳလွီးထားၿပီး ပန္းကန္ျပားေလးထဲ ထည့္ကာ အနည္းငယ္ႏြမ္းေအာင္ ထားပါ။ ေနပူမလွမ္းရန္ မလိုပါ။)
#. clove, cinnamon stick, black peppercorns နွင့္ fenugreek seeds ကို ဒယ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အေရာင္ေျပာင္းလာသည္အထိ ေလွာ္ေပးပါ။
#. အေရာင္ေျပာင္းလာလွွ်င္ အမွဳန္.ျဖစ္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။ (မာဆလာ လုပ္တာပါ။)
#. ဆီမ်ားကို အိုးတစ္အိုးထဲထည့္ၿပီး အပူေပးထားပါ။ အေငြ.ထြက္လာလွ်င္ မီးဖိုမွဖယ္ထားပါ။
#. ဆားကို ေလွာ္ေပးပါ။ ေရႊဝါညိဳေရာင္ျဖစ္လာလ်ွင္ ပန္းကန္တစ္ျခပ္ထဲေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ။
#. မီးဖိုမွ ဖယ္ထားေသာဆီ အေတာ္ေႏြးေႏြးျဖစ္လွ်င္ နႏြင္းမွုန္. နွင့္ hingကို ထည့္ေမႊကာ ဆက္ၿပီး အေအးခံထားပါ။(ဆီအရမ္းေအးမွ မထဲ့ပါနွင့္။)
#. chilli powder, အေရာင္တင္မွဳန္.၊ ေထာင္းထားေသာ မာဆလာ၊ ေလွာ္ထားေသာဆား (ေအးေနဖို.လိုပါတယ္)၊ yellow crushed mustard seeds တို.ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲ ထည့္ၿပီး ေရာထားပါ။
#. ၿပီးလွ်င္ ေအးသြားေသာဆီကို ထည့္ၿပီး ထပ္ေရာေမႊေပးပါ။
#. ၾကက္သြန္ျဖဴ နွင့္ သရက္သီးမ်ားထည့္ကာ အားလံုးနွံ႔သြားေအာင္ ေမႊေရာေပးပါ။
#. glad wrap နွင့္ ေလလံုေအာင္ ၂ ထပ္ဖံုးေပးပါ။
#. အိုးအဖံုးတစ္ခုနွင့္ ထပ္ဖံုးကာ ေမွာင္ေနေသာေနရာတစ္ခုမွာ ၂ ရက္ထားပါ။
#. ၂ ရက္ၾကာလွ်င္ အားလံုးနွံ.သြားေအာင္ ဇြန္းေလးနွင့္ ျပန္ေမႊၿပီး သန္.ေသာ ေလလံုပုလင္းထဲ ထည့္ပါ။
#. ၾကာၾကာသိမ္းမည့္ဗူးကို glad wrapနွစ္ထပ္ခံၿပီး ဖံုးပါ။
#. ဗူးမ်ားကို ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၃ ရက္ခန္. ထပ္ထားၿပီးလွ်င္ စၿပီး စားလို႕ရၿပီျဖစ္သလို၊ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္ၿပီး သိမ္းႏူိင္ပါၿပီ။
(ခပ္ႏြမ္းႏြမ္းၾကိဳက္လွ်င္ အျပင္ေမွာင္ေသာေနရာမွာ ၄ ရက္ထားပါ။)
#. ကြ်န္မကေတာ့ ၾကြပ္တာကို ပိုၾကိဳက္တာမို. ၄ ရက္ျပည့္တာနဲ. စၿပီး စားပါတယ္။
#. ရာသီဥတုအပူရွိန္ မတူႏိုင္ၾကတာေၾကာင့္ ထားရမယ့္ရက္ အနည္းငယ္ ကြာျခားႏုိင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment