ျပင္ဆင္ခ်ိန္: ၁၅ မိနစ္
ခ်က္ျပဳပ္ခ်ိန္ : ၃၀ မိနစ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
၁။ ခရမ္းသီးအႀကီး ၁ လံုး၂။ ခ၀ဲသီး (courgette) ၁ လံုး
၃။ ပန္းငရုပ္ အ၀ါ ၁ လံုး
၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၅ လံုး
၅။ ၾကက္သြန္နီ ၂ ဥ
၆။ နံနံပင္ ၁ စီး
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ မႊာ
၈။ ငရုပ္ေကာင္း။
၉။ ဆား။
၁၀။ သံလြင္ဆီ (၀ါ) ဟင္းရြက္ဆီ
ခ်က္ျပဳပ္ျခင္း
အသီးမ်ားအားေရျဖင့္သန္႔စင္ေအာင္ေဆးပါ။
ခရမ္းသီးနဲ႕ခ၀ဲသီးမ်ားကိုအခြံႏႊာၿပီး အတံုးမ်ားတံုးပါ။ခရုပ္သီး၀ါ၏ အေစ့မ်ားထုပ္ျပစ္ပါ။ အသီးမ်ားအားလံုးကို ဆားအနည္းငယ္ပါေသာေရဆူတြင္ ၂ မိနစ္ခန္႕ျပဳပ္ၿပီး ေရေအးတြင္ထဲ့ျခင္းျဖင့္ အသီးမ်ားမဲျခင္းကိုကာကြယ္ပါသည္။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုအလံုးလိုက္ အထက္ပါ ေရဆူထဲသို႕ထဲ့ၿပီးေရေအးထဲသို႕ေျပာင္းထဲ့ပါကလြယ္ကူစြာအခြံႏႊာလို႕ရပါသည္။
ၾကက္သြန္နီမ်ာကိုအခြံႏႊာၿပီးပါးပါးလွီးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကိုအခြံႏႊာၿပီး ဒါးျပားရိုက္ၿပီး ႏုတ္နုတ္ဆင္းပါ
အိုးအႀကီးတစ္လံုးတြင္ဆီနဲ႕ၾကက္သြန္နီ၊ၾကက္သြန္ျဖဴထဲ့ၿပီးအနံ႕ေမႊးလာေအာင္ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးလွ်င္အသီးမ်ား၊ဆား၊ငရုပ္ေကာင္းမ်ားထဲ့ၿပီး မီးအသင့္အတင့္ျဖင့္ အသီးမ်ားနဴးလာသည္အထိခ်က္ပါ။
အိုးခ်ခါနီးတြင္ နံနံပင္ထဲ့အိုးအဖံုး ဖံုးၿပီး မီးပိတ္ပါ။
အထက္ပါ သီးစံုဟင္းသည္ ွဆီးခ်ိဳေရာဂါသည္၊ေသြးတိုးႏွလံုးေရာဂါသည္မ်ား၊ သက္သတ္လြတ္စားသူမ်ားအတြက္ သင့္ေလ်ာ္၊အရသာရွိတဲ့ ဟင္းလွ်ာျဖစ္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment