ခ်က္ျပဳပ္ခ်ိန္: ၃၀ မိနစ္
ျပင္ဆင္ခ်ိန္ : ၂၀ မိနစ္
ျပင္ဆင္ခ်ိန္ : ၂၀ မိနစ္
၃ ေယာက္စာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
တုိဖူ ၉၀ ဂရမ္
တုိဖူ ၉၀ ဂရမ္
ပင္စိမ္း
ၾကက္သြန္မိတ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဂ်ံဳမႈန္႕ ၃၀ ဂရမ္
ဆႏြင္း
ငရုပ္ေကာင္း
ဆား
ပဲငံျပာရည္
ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၆၀၀ ဂရမ္
ႏွမ္း
ဟင္းရြက္ဆီ
ေရ ၅၀ ဂရမ္
ျပင္ဆင္ပံု
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိုေရစင္စင္ေဆးၿပီး၊ ဖင္ပိုင္းကို ဦးထုပ္ပံုျဖစ္ေအာင္ျဖတ္ပါ။ အတြင္းပိုင္းမွအေစ့မ်ားထုတ္ၿပီး၊ဆားအနည္းငယ္ထဲ့ပါ။
၂။ oven ကိုအပူေပးပါ။ ၿပီးေနာက္ ၁၆၀ ဒီဂရီတြင္ထားပါ။ မိနစ္ ၃၀ ခ်က္ရပါမယ္။
၃။ ပင္စိမ္းနဲ႕ၾကက္သြန္မိတ္မ်ားကိုေရစင္စင္ေဆးၿပီး၊အခ်ိဳ႕ကိုအရြယ္ေတာ္ပိုင္းျဖတ္ၿပီးအခ်ိဳ႕ကိုႏႈတ္နႈတ္စင္းထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴမ်ားကိုႏႈတ္ႏႈတ္စင္းပါ။
၅။ ခြက္တစ္ခုတြင္ တိုဖူးမ်ားကိုေျခၿပီး၊ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာပင္စိမ္းနဲ႕ၾကက္သြန္မိတ္ မ်ားထဲ့ေရာ္ပါ။
၆။ အျခားခြက္တစ္ခုတြင္ ဂ်ံဳမႈန္႕နဲ႕ႏႈတ္ႏႈတ္စင္းထားေသာၾကက္သြန္ျဖဴ၊ဆႏြင္း၊ငရုပ္ေကာင္း၊ဆား၊ပဲငံျပာရည္ မ်ား ထဲ့နယ္ၿပီး ေနာက္ တိုဖူးအေရာ္ကိုပါထဲ့နယ္ၿပီးအေပါ့အငံျမည္းပါ။
၇။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ားကိုအစာသြတ္ပါ၊ ေခါင္းပိုင္းတင္ပါ။ ႏွမ္းျဖဴးပါ။ ထိုေနာက္ oven တြင္ဖုတ္ပါ။
oven ထဲတြင္ အျခားခြက္တစ္ခုထဲ၌ ေရထဲ့ထားျခင္းျဖင့္ ခရမ္းသီးမ်ားမတူးပဲက်က္ေစပါသည္။
၇။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအစာသြတ္မ်ားက်က္မက်က္ကို သြားၾကားထိုးတန္ထိုး၍စမ္းသပ္နိုင္ပါသည္။
ပူပူေႏြးစားေသာက္ပါကပိုမိုအရသာရွိပါတယ္။
No comments:
Post a Comment