:include data='blog' name='google-analytics'/>

Monday, June 16, 2014

ျပင္သစ္ ပုဇြန္ေခါက္ဆြဲသုပ္

              

 

ျပင္ဆင္ခ်ိန္: ၁၅ မိစ္
ခ်က္ျပဳပ္ခ်ိန္: ၇ မိနစ္

၆ ေယာက္စာ လိုအပ္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ရွာလကာရည္
၂။ ေရ ၁ လီတာ
၃။ ဆား
၄။ ေခါက္ဆြဲ ၁၉၀ ဂရမ္
၅။ သခြါသီး ၂၂၀ ဂရမ္
၆။ ခ်ယ္ရီခရမ္ခ်ဥ္သီး ၂၄၀ ဂရမ္
၇။  သဖန္းသီး အဆို (၀ါ) အေျခာက္ ၈၀ ဂရမ္
၈။ အခြံခြါၿပီး ပုဇြန္ ၂၆၀ ဂရမ္
၉။ ေျမပဲ ၃၀ ဂရမ္
၁၀။ ပူဆီနံ
 

ျပင္ဆင္ပံု
၁။ သခြါသီးကိုအခြံႏႊာ၍ ပါးပါးလွီးပါ။
၂။ ေခါက္ဆြဲေျခာက္ျဖစ္ပါက ဆားအနည္းငယ္ပါေသာေရျဖင့္ျပဳပ္ၿပီေရစစ္ထားပါ။
၃။ အခြံမပါေသာေျမပဲကိုအနည္းငယ္ေလွာ္ပါ။
၄။ ေခါင္းမပါေသာပုဇြန္မ်ားကိုေရအနည္းငယ္ျဖင့္ microwave တြင္ ၃၅ စကၠန္႕အပူေပးၿပီး အမွီးခ်န္၍အခြြံႏႊာထားပါ။ သဖန္းသီးအဆိုကိုလည္း microwave တြင္ ၃၅ စကၠန္႕အပူေပးၿပီး ေလးစိပ္ စိပ္ပါ။
၅။ ပုဂံျပားအလယ္တြင္ျပဳပ္ထားေသာေခါက္ဆြဲမ်ားထဲ့ပါ။
၆။ အေပၚမွရွာလကာရည္ျဖန္းပါ။
၇။ ေခါက္ဆြဲေပၚတြင္ သခြြါးသီး၊ခ်ယ္ရီခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ေျမပဲေလွာ္၊ပုဇြန္၊သဖန္းသီး၊ပူဆီနံတို႕ျဖင့္အလွဆင္ပါ။


ဆီမပါေသာ က်န္းမာေရးအတြက္သင့္ေလ်ာ္ေသာ ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ပါတယ္။ သံုးေဆာင္ၾကည့္ပါ။
 

No comments:

Post a Comment