:include data='blog' name='google-analytics'/>

Wednesday, May 28, 2014

အစိမ္းေရာင္၀တ္စံုနဲ႕ခံုးေကာင္

Saint-Jacques en habit vert
Recepi suggested by

                                   

Boursin® Cuisine Échalote & Ciboulette
10cl de Boursin® Cuisine Shallot & Chives
Coquille Saint-Jacques
4 large scallops
Crevettes 100g of small shrimps
Courgette
4 Zucchini
Carotte 1 carotte
Cerfeuil
10 sprigs of Chervil
Baies roses
1 teaspoon of pink peppercorns
Sel Salt
Poivre   pepper

 
၄ ေယာက္စာ
ျပင္ဆင္ခ်ိန္  ၃၀ မိနစ္
ခ်က္ခ်ိန္   ၁၅ မိနစ္
                                                                                       
                                                                                        
 ျပင္ဆင္ပံု                                                                                    

၁။ မံုလာဥနီမ်ားကို အခြံခြါ၊ေရေဆးၿပီးပါးပါးလွီးပါ။ courgettes (အျပင္ပိုင္းကသခါြြးသီးႏွင့္တူေသာခ၀ဲသီး)ကိုအခံြမခြါပဲထိပ္ႏွစ္ဖက္လွီး၊ေရေဆးၿပီးအခြံခြါေသာပစၥည္းျဖင့္အျပားေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ျခစ္ထားပါ။
                   
၂။ ဆားအနည္းငယ္ခတ္ထားေသာေရဆူထဲသို႕မံုလာဥနီနဲ႕courgettes မ်ားကို ၃-၄ မိနစ္ခန္႕ထဲ့ျပဳပ္ၿပီး၊ေရေအးေအးတြင္ေခတၱထားၿပီးေနာက္ဆယ္ထားပါ။ ဤသို႕ျပဳျခင္းျဖင့္ အသီးအေရာင္မ်ားမေျပာင္းပဲ ေပါင္းသည့္အခါ နဴးလြယ္ ေစ ပါသည္။

၃။ courgettes အျပား ၆-၇ ခုကိို cross လုပ္ၿပီးခ်ပါ။ ျပဳပ္ထားေသာ မံုလာဥနီ၊ပုဇြန္ငယ္၊ခံုးေကာင္
လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းစာ Boursin® Cuisine Shallot & Chives၊ ဆား၊ Chervil၊ pink peppercorns၊pepperတို႕ကိုထဲ့ၿပီးအထုပ္ကေလးျဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ။
 
၅။ ၎အထုပ္မ်ားကို အိုးတစ္ခုတြင္ထဲ့၍ ၁၀ မိနစ္ေပါင္းပါ။

၆။ ေပါင္းထားေသာ အထုပ္မ်ားေပၚတြင္ Chervil၊ baies roses မ်ားတင္ၿပီးအလွဆင္နိုင္ပါသည္။
 
မွတ္ခ်က္။
အထုပ္မ်ားကို ခ်က္ျပဳပ္ရာတြင္သံုးေသာ ပလပ္စတစ္ Film တြင္ထုပ္၍ျပဳပ္ပါက ပံုစံ မပ်က္ေအာင္ လုပ္ရ လြယ္ပါသည္။
 
   က်မ ဟင္းလံုး၀ မခ်က္တတ္ပါ။ ငယ္စဥ္္အခါက အေဖ့ကို half-boil ၾကက္ဥေက်ာ္ေပးရာ ဆားမထဲ့မိ၍
အေဖက က်မဟင္းခ်က္မယ္ဆိုရင္ မခ်က္ဖို႕ေတာင္းဆိုပါတယ္။ ေျပာမရရင္ေတာ့ အျပင္ထြက္စားမယ္လို႕ေျပာပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ ၀ါသနာမပါသည့္အျပင္ စိတ္မရွည္ဘဲ အဆင့္ဆင့္ ခ်က္ရမည္မ်ားကိုမေစာင့္ဘဲ
ထဲ့တတ္ျခင္းနဲ႕ ဟင္းမမည္းတတ္ျခင္း(စားသည့္အခါတြင္ေတာ့ အလြန္ဂ်ီးမ်ားတတ္ပါတယ္) တို႕ေၾကာင့္ က်မခ်က္သည့္ဟင္း က်မပင္ မစားခ်င္ပါ။ ဒီမေကာင္းတဲ့အက်င့္က နိုင္ငံျခားေရာက္ေတာ့ အလြန္ ဒုကၡ ေရာက္ပါတယ္။ ၁၉၈၆-၈၈ ခုႏွစ္ဂ်ပန္သြားရေတာ့ ပေရာဖက္ဆာက တိုက်ိဳၿမိဳ႕မွာ နိုင္ငံ တကာက စားေသာက္ဆိုင္ေတြရွိတယ္ဆိုၿပီးရွာတာ ျမန္မာစားေသာက္ဆိုင္ရွာမေတြတာနဲ႕ယိုးဒယားဆိုင္ပဲ သြား အားေပးလိုက္ရပါတယ္။ ျပင္သစ္နိုင္ငံ ပါရီမွာေတာ့ ယခုထက္ထိ ျမန္မာစားေသာက္ဆိုင္မရွိေသးပါ။ က်မက ခ်က္တာျပဳပ္တာသာမတတ္တယ္။ ျမန္မာအစာမွခံုမင္ပါတယ္။ မနက္စာဆိုလည္း မံု႕ဟင္းခါးတို႕
အေက်ာ္တို႕၊ေကာက္ညွင္းေပါင္းတို႕စားခ်င္တာ၊ ေပါင္မႈန္႕ဆိုမႀကိဳက္ဘူး။ ငယ္စဥ္က ေမေမကခ်က္ဖို႕ အခ်ိန္မရလို႕ေပါင္မုန္႕/ကိတ္မုန္႕ ေကာ္ဖီပဲစားလိုက္ပါဆိုရင္ က်မ စိတ္ေကာက္ေတာ့တာဘဲ။ က်မက ေခ်ာ္ကလက္ထက္၊ထန္းညက္ကပိုအရသာရွိတယ္လို႕ထင္တယ္။ တခါခါစဥ္းစားမိတယ္။ အရင္ဘ၀ေတြက ကိုယ္မႀကိဳက္တာေတြလွဴခဲ့မိလို႕မ်ား အခုလို ကိုယ္မႀကိဳက္တဲ့အစားအစာေတြၾကားထဲေရာက္ေနသလားလိုု internet ေခတ္မွာ အခ်က္ အျပဳပ္ကၽြမ္းက်င္သူေတြရဲ့ ပိုစ့္ေတြေၾကာင့္ျမန္မာအစာေတြကို အာသာေျပ ကိုယ့္ဘာသာခ်က္စား နိုင္လို႕အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဒီပိုစ့္ေလးက အခ်က္ အျပဳပ္ကၽြမ္းက်င္ သူေတြမိမိတို႕ဥာဏ္ရႊင္သေလာက္ ျမန္မာ့နည္းျမန္မာ့ဟန္နဲ႕လက္စြမ္းျပနိုင္ေအာင္တင္ျပလိုက္တာပါ။

ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့နိုင္ၾကပါေစ။



က်မ္းကိုး
Medisite a la une. Recipe of Catherine Madani

No comments:

Post a Comment