Recepi suggested by Boursin
copy from Medisite a la un
10cl de Boursin® Cuisine Shallot & Chives
4 large scallops
100g of small shrimps
4 Zucchini
1 carotte
10 sprigs of Chervil
1 teaspoon of pink peppercorns
Salt
pepper
၄ ေယာက္စာ
ခ်က္ခ်ိန္ ၁၅ မိနစ္
ျပင္ဆင္ပံု
၁။ မံုလာဥနီမ်ားကို အခြံခြါ၊ေရေဆးၿပီးပါးပါးလွီးပါ။ courgettes (အျပင္ပိုင္းကသခါြြးသီးႏွင့္တူေသာခ၀ဲသီး)ကိုအခံြမခြါပဲထိပ္ႏွစ္ဖက္လွီး၊ေရေဆးၿပီးအခြံခြါေသာပစၥည္းျဖင့္အျပားေလးမ်ားျဖစ္ေအာင္ျခစ္ထားပါ။
၂။ ဆားအနည္းငယ္ခတ္ထားေသာေရဆူထဲသို႕မံုလာဥနီနဲ႕courgettes မ်ားကို ၃-၄ မိနစ္ခန္႕ထဲ့ျပဳပ္ၿပီး၊ေရေအးေအးတြင္ေခတၱထားၿပီးေနာက္ဆယ္ထားပါ။ ဤသို႕ျပဳျခင္းျဖင့္ အသီးအေရာင္မ်ားမေျပာင္းပဲ ေပါင္းသည့္အခါ နဴးလြယ္ ေစ ပါသည္။
၃။ courgettes အျပား ၆-၇ ခုကိို cross လုပ္ၿပီးခ်ပါ။ ျပဳပ္ထားေသာ မံုလာဥနီ၊ပုဇြန္ငယ္၊ခံုးေကာင္
လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းစာ Boursin® Cuisine Shallot & Chives၊ ဆား၊ Chervil၊ pink peppercorns၊pepperတို႕ကိုထဲ့ၿပီးအထုပ္ကေလးျဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ။
၃။ courgettes အျပား ၆-၇ ခုကိို cross လုပ္ၿပီးခ်ပါ။ ျပဳပ္ထားေသာ မံုလာဥနီ၊ပုဇြန္ငယ္၊ခံုးေကာင္
လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းစာ Boursin® Cuisine Shallot & Chives၊ ဆား၊ Chervil၊ pink peppercorns၊pepperတို႕ကိုထဲ့ၿပီးအထုပ္ကေလးျဖစ္ေအာင္လုပ္ပါ။
၅။ ၎အထုပ္မ်ားကို အိုးတစ္ခုတြင္ထဲ့၍ ၁၀ မိနစ္ေပါင္းပါ။
၆။ ေပါင္းထားေသာ အထုပ္မ်ားေပၚတြင္ Chervil၊ baies roses မ်ားတင္ၿပီးအလွဆင္နိုင္ပါသည္။
၆။ ေပါင္းထားေသာ အထုပ္မ်ားေပၚတြင္ Chervil၊ baies roses မ်ားတင္ၿပီးအလွဆင္နိုင္ပါသည္။
မွတ္ခ်က္။
အထုပ္မ်ားကို ခ်က္ျပဳပ္ရာတြင္သံုးေသာ ပလပ္စတစ္ Film တြင္ထုပ္၍ျပဳပ္ပါက ပံုစံ မပ်က္ေအာင္ လုပ္ရ လြယ္ပါသည္။
အထုပ္မ်ားကို ခ်က္ျပဳပ္ရာတြင္သံုးေသာ ပလပ္စတစ္ Film တြင္ထုပ္၍ျပဳပ္ပါက ပံုစံ မပ်က္ေအာင္ လုပ္ရ လြယ္ပါသည္။
အေဖက က်မဟင္းခ်က္မယ္ဆိုရင္ မခ်က္ဖို႕ေတာင္းဆိုပါတယ္။ ေျပာမရရင္ေတာ့ အျပင္ထြက္စားမယ္လို႕ေျပာပါတယ္။ ဟင္းခ်က္ ၀ါသနာမပါသည့္အျပင္ စိတ္မရွည္ဘဲ အဆင့္ဆင့္ ခ်က္ရမည္မ်ားကိုမေစာင့္ဘဲ
ထဲ့တတ္ျခင္းနဲ႕ ဟင္းမမည္းတတ္ျခင္း(စားသည့္အခါတြင္ေတာ့ အလြန္ဂ်ီးမ်ားတတ္ပါတယ္) တို႕ေၾကာင့္ က်မခ်က္သည့္ဟင္း က်မပင္ မစားခ်င္ပါ။ ဒီမေကာင္းတဲ့အက်င့္က နိုင္ငံျခားေရာက္ေတာ့ အလြန္ ဒုကၡ ေရာက္ပါတယ္။ ၁၉၈၆-၈၈ ခုႏွစ္ဂ်ပန္သြားရေတာ့ ပေရာဖက္ဆာက တိုက်ိဳၿမိဳ႕မွာ နိုင္ငံ တကာက စားေသာက္ဆိုင္ေတြရွိတယ္ဆိုၿပီးရွာတာ ျမန္မာစားေသာက္ဆိုင္ရွာမေတြတာနဲ႕ယိုးဒယားဆိုင္ပဲ သြား အားေပးလိုက္ရပါတယ္။ ျပင္သစ္နိုင္ငံ ပါရီမွာေတာ့ ယခုထက္ထိ ျမန္မာစားေသာက္ဆိုင္မရွိေသးပါ။ က်မက ခ်က္တာျပဳပ္တာသာမတတ္တယ္။ ျမန္မာအစာမွခံုမင္ပါတယ္။ မနက္စာဆိုလည္း မံု႕ဟင္းခါးတို႕
အေက်ာ္တို႕၊ေကာက္ညွင္းေပါင္းတို႕စားခ်င္တာ၊ ေပါင္မႈန္႕ဆိုမႀကိဳက္ဘူး။ ငယ္စဥ္က ေမေမကခ်က္ဖို႕ အခ်ိန္မရလို႕ေပါင္မုန္႕/ကိတ္မုန္႕ ေကာ္ဖီပဲစားလိုက္ပါဆိုရင္ က်မ စိတ္ေကာက္ေတာ့တာဘဲ။ က်မက ေခ်ာ္ကလက္ထက္၊ထန္းညက္ကပိုအရသာရွိတယ္လို႕ထင္တယ္။ တခါခါစဥ္းစားမိတယ္။ အရင္ဘ၀ေတြက ကိုယ္မႀကိဳက္တာေတြလွဴခဲ့မိလို႕မ်ား အခုလို ကိုယ္မႀကိဳက္တဲ့အစားအစာေတြၾကားထဲေရာက္ေနသလားလိုု internet ေခတ္မွာ အခ်က္ အျပဳပ္ကၽြမ္းက်င္သူေတြရဲ့ ပိုစ့္ေတြေၾကာင့္ျမန္မာအစာေတြကို အာသာေျပ ကိုယ့္ဘာသာခ်က္စား နိုင္လို႕အားလံုးကိုေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဒီပိုစ့္ေလးက အခ်က္ အျပဳပ္ကၽြမ္းက်င္ သူေတြမိမိတို႕ဥာဏ္ရႊင္သေလာက္ ျမန္မာ့နည္းျမန္မာ့ဟန္နဲ႕လက္စြမ္းျပနိုင္ေအာင္တင္ျပလိုက္တာပါ။
ေပ်ာ္ရႊင္ခ်မ္းေျမ့နိုင္ၾကပါေစ။
က်မ္းကိုး
Medisite a la une. Recipe of Catherine Madani
No comments:
Post a Comment