:include data='blog' name='google-analytics'/>

Tuesday, November 11, 2014

ဆီးခ်ိဳ ေသြးခ်ိဳ ကာကြယ္ဖို႔ သေဘၤာသီးစိမ္းေရေႏြး















ယခုရက္ပိုင္းအတြင္းေခတ္စားလာေသာ
ေဆးမီးတို( ေဆးနည္းတို )တစ္ခုအေၾကာင္းတင္...
ျပလိုက္ပါသည္။ပုပၸားေတာင္သို႔ဘုရားဖူးသြားရင္း
ဆီးခ်ိဳတက္၍ေမ့လဲက်သြားေသာ အေမသိန္း(နန္း
ေရွ႕ကန္ေကာက္သစ္႐ြာ)မွဤနည္းကိုေျပာပါသည္။

အေမသိန္းသည္ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါႏွင့္အထူး
ကုဆရာဝန္ႀကီးမ်ားျပၿပီးေဆးစားေနသည္မွာ၂ႏွစ္
ေက်ာ္ရွိၿပီျဖစ္ပါသည္။ခါတိုင္းလည္းဆီးခ်ိဳတက္လွ်င္
မူးလဲေနက်ျဖစ္ပါသည္ ။
ပုပၸားေတာင္ေစာင္းတန္းမွအေမႀကီးတစ္ဦးမွ
သူ႔ကိုေပြ႕ခ်ီထားခိုင္းၿပီးသေဘၤာသီးစိမ္းအဆင္သင့္
ကိုေခါင္းပိုင္းမွျဖတ္။အတြင္းမွအေစ့ႏုမ်ားကိုဇြန္းျဖင့္
ျခစ္ထုတ္ၿပီးေနာက္ဆူေနေသာေရေႏြးအျဖဴေလာင္း
ထည့္ၿပီးပိတ္ထားပါသည္။၁၅မိနစ္ခန္႔ထားၿပီးေနာက္
သြန္ငွဲ႔ၿပီးအနည္းငယ္အေအးခံ၍တိုက္ပါသည္။
သေဘၤာသီးကိုလႊင့္မပစ္ရပါေရေႏြးျပန္ျပန္ျဖည့္
ၿပီးတစ္ေနကုန္၄ႀကိမ္၅ႀကိမ္အထိေသာက္နိုင္ပါသည္။
ဤနည္းျဖင့္အမူးေရာဂါအမ်ိဳးမ်ိဳးသက္သာသည့္
အျပင္ေသြးယားေရာဂါ။ အိပ္မေပ်ာ္ေသာေရာဂါႏွင့္
အစာအိမ္ေရာဂါအခ်ိဳ႕တို႔ပါေပ်ာက္ကင္းသူမ်ားရွိသည္
ဟုဆိုပါသည္။
အေမသိန္းသည္ဤနည္းကိုယံုယံုၾကည္ၾကည္
ျဖင့္တစ္လစြဲစြဲၿမဲၿမဲေသာက္ၿပီးေနာက္ေန႔စဥ္စစ္ေဆး
ေနေသာဆီခ်ိဳ မွာလံုးဝမတက္ေတာ့ဟုဆိုပါသည္။
ဤနည္းအတိုင္းလုပ္ေဆာင္ပံုကိုတင္ျပေပးသူ
ဆရာမေဒၚၾကည္ၾကည္သန္းႏွင့္ အေမသိန္းတို႔ပံုကို
တင္ျပထားပါသည္။ ေဘးထြက္ဆိုးက်ိဳးမရွိေသာနည္း
ဟုယူဆ၍တင္ျပပါသည္ ။

No comments:

Post a Comment