:include data='blog' name='google-analytics'/>

Monday, November 10, 2014

ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိ္ဳေရာဂါအတြက္ ေဗာက္သီးပင္




ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိ္ဳေရာဂါအတြက္ ေဗာက္သီးပင္
-----------------------------------------------
ဒီအပင္ကို လမ္းေဘးေတြမွာ မၾကာခဏ ျမင္ေတြ့ဖူးၾကမွာပါ။ ေဗာက္ပင္ ျဖစ္ပါတယ္။ အ...ခ်ိဳ့ကေတာ့ ေဘာင္သီးလို့ေခၚပါတယ္။
ေဗာက္သီးမွာ ဗီတာမင္ ေအ၊ ဗီတာမင္ စီ၊ ဗီတာမင္ B1 and B3 တို့ပါ၀င္ျခင္းေၾကာင့္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါအျပင္ ေရာင္ရမ္းမွဳေ၀ဒနာမ်ား၊ အဆုပ္နာမ်ားကိုလည္း သက္သာေစပါတယ္။ ကင္ဆာကိုျဖစ္ေစသည့္ ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ကာကြယ္ေပးႏုိင္သည့္ အစြမ္းသတိၱထူးမ်ား ပါ၀င္ေနပါတယ္။
ဒီအပင္ရဲ့ ပဥၥငါးပါးစလံုးကို ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိ္ဳေရာဂါအတြက္ အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။ အသီးကိုလည္း စားႏိုင္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအရသာ ရွိပါတယ္။ မွည့္ေနသည့္အသီးမ်ား ခ်ိဳသည့္အတြက္ ကေလးမ်ား ၾကိဳက္ၾကပါတယ္။ ေဆးဖက္၀င္သည့္အတြက္ ႏိုင္ငံျခားမွာဆိုရင္ ကိတ္မုန့္ေပၚတင္ထားျပီး စားသံုးၾကပါတယ္။
ဆီးခ်ိဳအတြက္ ေဆးနည္း
၁။ အပင္၊ အရြက္၊ အျမွစ္၊ အသီး၊ အပြင့္တုိ့ကို လက္တစ္ဆုပ္စာေလာက္ ခူးျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးေၾကာလိုက္ပါ။
၂။ ေရ ၃ခြက္ ၁ ခြက္က်န္တဲ့အထိ က်ိဳလိုက္ပါ။
၃။ လက္ဖက္ရည္ခြက္ တစ္ခြက္စာခန့္ကို မနက္တစ္ၾကိမ္၊ ညတစ္ၾကိမ္ ေသာက္ပါ။
အရသာခါးလြန္းရင္ ထန္းလ်က္ခဲအနည္းငယ္ႏွင့္ ေသာက္ပါ။ တစ္လခန့္ ေသာက္ပါက ဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေရာဂါ သက္သာသြားပါမည္။
ဦးေနဆိုင္ (ပူတာအို) မွ်ေ၀ပါသည္။
ကိုးကား ။ ။ ျမန္မာ့ေဆးနည္းမ်ား၊ ေဆးဖက္၀င္အပင္မ်ား
က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား
မူရင္း = www.facebook.com/pages/က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား/231741783686751

No comments:

Post a Comment