:include data='blog' name='google-analytics'/>

Wednesday, July 9, 2014

ခရမ္းသီး၏က်န္းမာေရးအေထာက္အပံ့မ်ား။



 ခရမ္းသီးသည္အသီးအႏွံထဲတြင္ကယ္လိုရီစြမ္းအင္အနည္းဆံုးပါ၀င္သည့္ အသီးအႏွံျဖစ္သည္။
ခရမ္းသီး ၁၀၀ ဂရမ္တြင္ ကယ္လိုရီ ၂၂ သာပါသည္ ထိုေၾကာင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ခ်လိုသူမ်ားအတြက္စိတ္၀င္စားဖြယ္ျဖစ္သည္။ ၎အျပင္ Pectin ေခၚေသာ အမွ်င္ဓါတ္ပါ၀င္မႈေၾကာင့္ပို၍စိတ္၀င္စားဖြယ္ျဖစ္သည္။
ပိုတက္စီရမ္ဓါတ္ပါ၀င္မႈေၾကာင့္လည္း ဆီးရႊင္ေစသည္။ 

ေသြးတြင္းအဆီက်ေစျခင္း။
ခရမ္းသီးသည္ အဆီမ်ားေသာ အစာမ်ားစားေသာက္ၿပီး ေနာက္ ေသြးတြင္းအဆီ (Blood cholesterol )
နဲ႕ကိုယ္ခႏၶာ၏အဆီ (body fat) မ်ားတက္လာျခင္းကိုထိန္းခ်ဳပ္ေၾကာင္း အေမရိကားႏွင့္ ေအာ္စတီရား တြင္ျပဳလုပ္ေသာေလ့လာမႈမ်ားက ေဖၚျပၾကသည္။ ၎အခ်က္မွာ ခရမ္းသီးတြင္ပါ၀င္ေသာ   Pectin  ေၾကာင့္ဟုယူဆၾကသည္။  Pectin သည္ အူအတြင္း၌ခဲသြားၿပီး ၎အခဲတြင္အစား၌ပါေသာ cholesterol
ကိုဖမ္းခ်ဳပ္ထားျခင္းျဖင့္ cholesterol မ်ားကိုယ္တြင္းသို႕မ၀င္ေရာက္ေအာင္ျပဳလုပ္သည္။ ဤနည္းျဖင့္
ခရမ္းသီးသည္ အဆီအဆိမ့္မ်ားစားၿပီးေနာက္ Blood cholesterol နဲ႕body fat တက္ျခင္းကို ကာကြယ္ သည္။ 

Ref  Medisite
 
 

No comments:

Post a Comment